Άγιο Όρος: Κλοπές και σε άλλες Μονές είχε διαπράξει ο 56χρονος Ρουμάνος, συνελήφθη

0

Κλοπές και σε άλλες μονές είχε διαπράξει ο 56χρονος Ρουμάνος που συνελήφθη στις 13 Ιουνίου, με την κατηγορία ότι έκλεψε τάματα από την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων, στο Άγιο Όρος.
Έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τέσσερις κλοπές από τρεις ναούς και ένα κελί στο Όρος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 56χρονος φέρεται ότι αφαίρεσε τάματα, αφιερώματα, καθώς και χρηματικό ποσό 4.300 ευρώ.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του συλληφθέντα σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Το ιστορικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζουμε ότι ο 56χρονος το βράδυ της 12ης προς τη 13η Ιουνίου, παραβίασε ξύλινη προθήκη βυζαντινής εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας του 9ου μ.Χ, αιώνα, στην Ιερά Μονή Ιβήρων και να αφαίρεσε χρυσά τάματα πιστών, αυτοκρατορικά κοσμήματα, περιδέραια με βυζαντινά νομίσματα, αρχιερατικά εγκόλπια και μετάλλια αθλητών, τα οποία είναι ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.

Μόλις ανακαλύφθηκε η κλοπή οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν αρχικά να εντοπιστούν όλα τα κλεμμένα τάματα και αφιερώματα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους, τα οποία αποδόθηκαν στην Ιερά Μονή, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 56χρονος, επίσης σε περιοχή του Αγίου Όρους.

Share.

Comments are closed.