Χαλάνδρι: Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης – Πλήρες πρόγραμμα

0

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου ανοίγει η αυλαία της μεγάλης γιορτής του Δήμου Χαλανδρίου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης, έναν από τους παλαιότερους θεσμούς που σύμφωνα με τον Δήμο, «άρχισε να αποκτά τη σημερινή του φυσιογνωμία από το 2014, διευρύνοντας στο διάστημα αυτό τη φήμη του και πολλαπλασιάζοντας το κοινό του, με τη σταθερή επιλογή της σημερινής διοίκησης η πλειονότητα των εκδηλώσεών του να έχουν ελεύθερη είσοδο ώστε να απευθύνονται σε όλους και όλες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δεινότητα, ενώ όλοι/ες οι καλλιτέχνες/ιδες αμείβονται για το έργο τους».
Παράλληλα, η δημοτική Αρχή καλεί κάθε χρόνο μέσα από τη διοργάνωση τους/τις θεατές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, συνεισφέροντας εθελοντικά με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο & Ιατρείο του Δήμου και τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Όπως τονίζεται, οι θεατές του περσινού φεστιβάλ έφτασαν τις 40.000 – παρά την κακοκαιρία που οδήγησε σε αρκετές αναβολές ή ματαιώσεις παραστάσεων – ενισχύοντας σημαντικά τις κοινωνικές δομές της πόλης και ξεπερνώντας τα επίπεδα προσφοράς της προηγούμενης χρονιάς.
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης περιλαμβάνει 64 εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, από τις οποίες εισιτήριο έχουν μόνο οι τέσσερις (οι οποίες αποτελούν παραχώρηση του θεάτρου από τον δήμο στις αντίστοιχες παραγωγές και εκείνες καθορίζουν το εισιτήριο) ενώ το πρόγραμμα  «ανοίγουν» και φέτος οι φορείς της πόλης με τις δικές τους εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι τις 6 Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

  • Ώρα έναρξης παραστάσεων Ιουλίου: 9.00 μ.μ.
  • Ώρα έναρξης παραστάσεων Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: 8.30 μ.μ.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

Share.

Comments are closed.