Μπορεί ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης να δήλωσε ότι δεν αισθάνεται «ίχνος ενοχής» για τα ρουσφέτια και τις μετατάξεις στη Βουλή, αλλά το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο, ειδικά μετά την απόσυρση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως προκύπτει, με ρύθμιση στην οποία προχώρησε η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, στην οποία πρόεδρος ήταν ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης, μέλος της δε ήταν ο σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, δόθηκε η δυνατότητα σε υπαλλήλους που ήταν αποσπασμένοι στη Βουλή να μεταταγούν στο ασφαλές περιβάλλον του Κοινοβουλίου.
Αυτές ήταν οι περίφημες διασυνδέσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που επέτρεψαν στην κόρη της, που αρχικά εργαζόταν στα ΕΛΤΑ, να αποσπαστεί στη Βουλή και μετά, χάρη στην αλλαγή του Κανονισμού, να κάνει την περίφημη μετάταξη.
Σημειώνεται ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι αντιπρόεδρος της Βουλής, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Εσχες και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ενώ οι παρεμβάσεις της από το βήμα του προεδρείου του Σώματος έχουν αφήσει εποχή, από τα «γαλλικά» που ξεστόμισε κάποτε και που έπιασε το μικρόφωνο, σχολιάζοντας τον βουλευτή που είχε προηγηθεί στο βήμα, μέχρι εκείνο το ειρωνικό «δώσε πόνο» που είπε για ομιλητή της αντιπολίτευσης.
Πάντως όπως προκύπτει από τα ντοκουμέντα, μέχρι πρόσφατα, δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, ένας αποσπασμένος στη Βουλή υπάλληλος δεν μπορούσε να πάρει μετάταξη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να απολαμβάνει το προνομιακό μισθολογικά και πολυτελές περιβάλλον της Βουλής.
Η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής
Με την τροποποίηση του δεύτερου μέρους του κανονισμού της Βουλής προβλέπεται η δυνατότητα μετάταξης στη Βουλή όλων των μέχρι τότε αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή.
Στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής από την οποία πέρασε η τροποποίηση αυτή, που άνοιξε τον δρόμο για την μονιμοποίηση στην Βουλή της κόρης της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος ήταν ο κ. Νίκος Βούτσης και μέλη 10 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Θοδωρής Δρίτσας, σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου!
Επίσης συμμετείχαν από το ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλη, οι Γιάννης Γκιόλας, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, Σπυρίδωνας Λάππας, Νίκος Παρασκευόπουλος. Από τη ΝΔ μέλος ήταν ο Π. Τραγάκης, από το ΚΙΝΑΛ ο Θ. Παπαθεοδώρου, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρ. Παππάς, από το ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης και από τους ΑΝΕΛ ο Μ. Γεωργιάδης.
Οι 33 πρώην αποσπασμένοι στην Βουλή κατάφεραν να μεταταγούν αφού οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και τα ΦΕΚ έχουν αναρτηθεί στη Διαφάνεια, οι 17 αναμένουν ΦΕΚ, οι 12 εκκρεμούν και οι 2 αντιμετωπίζουν πρόβλημα νομιμότητας.
Η δήλωση πάντως του Νίκου Βούτση ότι η επιτροπή δεν γνώριζε ποιοι θα κάνουν χρήση αυτής της ρύθμισης ελέγχεται, αφού προφανώς ο κ. Δρίτσας γνώριζε την υπηρεσιακή κατάσταση της κόρης του, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων είναι τόσο μικρός που προφανώς ήταν σε γνώση όλων, για ποια πρόσωπα γινόταν η τροποποίηση.
Και ο Θ. Δρίτσας, ο μπαμπάς της κόρης της Τασίας, συμμετείχε στο ρουσφέτι!
0
Share.