Γιάννης Παναγόπουλος: Το συνέδριο της ΓΣΕΕ πρέπει να γίνει ακόμα και εντός της Βουλής

0

Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα το συνέδριο της ΓΣΕΕ, ακόμη και εάν χρειαστεί για λόγους προστασίας να γίνει εντός της Βουλής και να μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση, υπογράμμισε ο  πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος.
Κατά τον ίδιο πρόκειται για θέμα Δημοκρατίας η πραγματοποίηση του και πρόσθεσε ότι είναι εξευτελιστικό για τη χώρα και τη δημοκρατία «να ισχυριζόμαστε σήμερα ότι το επόμενο διάστημα θα κάνουμε απόπειρα για την πραγματοποίησή του».
Κατηγόρησε το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ αλλά και την κυβέρνηση ως συνυπεύθυνους για αυτή την κατάσταση.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις απαιτήσεις συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης που ζητούν να υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ανάφερε ότι «μου θυμίζουν δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2014».
Τότε συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος «ήταν ένα παραμύθι που είχε δράκο. Τώρα δεν ξέρω εάν υπάρχει δράκος. Ξέρω ότι αυτό το παραμύθι δεν πουλάει στον ελληνικό λαό».
Μάλιστα όπως υποστήριξε στις επαφές που έχει ο ίδιος «δεν έχει ακούσει καμία τέτοια αξίωση».
Μιλώντας στα συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ την ανησυχία του για τα ευρήματα της έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) /ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση.
Χαρακτήρισε εύθραυστη την κατάσταση της οικονομίας και διαπίστωσε καθώς και ότι υπάρχει μείωση στους δείκτες της φτώχειας στο γενικό πληθυσμό ενώ στην παραγωγική διάρθρωση της Οικονομίας δεν έχει παρατηρηθεί κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή.

Share.

Comments are closed.