Categories: Πολιτική

Forbes: Σκάει η «φούσκα της Αριστεράς» στην Ελλάδα

Στη διαφαινόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόωρες εκλογές της 7ης Ιουλίου, καθώς και τις ευοίωνες προοπτικές που φέρνει στην ελληνική οικονομία η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρεται άρθρο του περιοδικού «Forbes».
Στο δημοσίευμα του έγκυρου περιοδικού επισημαίνεται ότι η Αριστερά προώθησε την «ισότητα στη φτώχεια και όχι τις ίσες ευκαιρίες στην ευημερία και πως είναι μέρος και όχι η λύση των χρόνιων προβλημάτων».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εξαιτίας της επερχόμενης νίκης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη το Χρηματιστήριο μετά από χρόνια αρχίζει να έχει ανοδική πορεία και πως αυτό αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι τερματίζεται μια ιδεολογία που στήριξε τις αριστερές πολιτικές και προώθησε την ισότητα μεταξύ των Ελλήνων στη φτώχεια και όχι στην ισότητα, στην ευημερία και στις οικονομικές ευκαιρίες. 
Έχει γίνει σαφές τώρα, υπογραμμίζει ο συντάκτης του άρθρου, ότι «η αριστερά είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση των χρόνιων προβλημάτων της χώρας».
«Τα καλά νέα είναι ότι το δημοκρατικό σύστημα της χώρας που έδωσε την εξουσία σε ένα κόμμα της Αριστεράς θα το απομακρύνει από τη διακυβέρνηση ανοίγοντας τον δρόμο για ένα νέες πολιτικές που θα απελευθερώσουν την δημιουργικότητα των Ελλήνων και θα οδηγήσουν στην δημιουργία πλούτου για τους ίδιους τους Έλληνες και για τη χώρα τους», σημειώνει το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό.
Αναφερόμενος στο Χρηματιστήριο Αθηνών τονίζει ότι το «θετικό σοκ» της αιφνίδιας ανόδου του οφείλεται στην «έλευση» του φιλελεύθερου κόμματος «που θα εφαρμόσει και θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να επιτύχει η Ελλάδα μια βιώσιμη και μη πληθωριστική ανάπτυξη».

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του συνεργάτη του αμερικανικό περιοδικού για τις επιχειρήσεις, Forbes και καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia, Panos Mourdoukoutas,με θέμα «Greek Stocks On Fire, As The Leftist Bubble Is Beginning To Burst» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Νίκος Ανδρουλάκης από Αρκαλοχώρι: Η 9η Ιουνίου είναι ευκαιρία να στείλει ο λαός ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση

«Δυστυχώς, η ΝΔ περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα και για όλα η απάντηση είναι 41%. Είθε ο…

11 ώρες ago

Εκδήλωση Re-Public & ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung με θέμα «Πως μια προοδευτική Ευρώπη θα επηρεάσει την εργασία στην Ελλάδα»

Την Τρίτη 14 Μαΐου στις 19:30 το απόγευμα στο Impact hub, Καραϊσκάκη 28 στο κέντρο…

12 ώρες ago

Παράταση αιτήσεων έως 31/5 για το πρόγραμμα Καλοκαιρινής απασχόλησης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης!

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους, υλοποιώντας πρόγραμμα καλοκαιρινής…

13 ώρες ago

Στη γραμμή Πολάκη και ο Κασσελάκης: Μόλις τα βρήκε σκούρα με την Χρηστίδου πέταξε το ακουστικό και έφυγε από την εκπομπή [βίντεο]

Στον αέρα της εκπομπής του MEGA με τη Σίσσυ Χρηστίδου «Χαμογέλα και Πάλι» βγήκε σήμερα…

14 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: Ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους

Με γνώμονα τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για την άθληση των συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας, ο…

20 ώρες ago

Πρώτη έκθεση έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Μαΐου η έκθεση των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης που δημιούργησε…

20 ώρες ago