Δεν υπογράφει ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στην ηγεσία του ανωτάτου δικαστηρίου

0

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται αποφασισμένος να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση νέας Προέδρου και νέας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η θητεία των ανωτάτων δικαστικών
Τελικά η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει  στην επιλογή νέας ηγεσίας του ανωτάτου δικαστηρίου παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και μεγάλου μέρους έγκριτων συνταγματολόγων, βρίσκει τώρα αντίθετο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης παρά την αντίθετη εισήγηση από το υπουργικό συμβούλιο.
Σε αυτή του την θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επιμείνει είτε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα προετοιμαστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης φτάσει στην Προεδρία μέχρι τις 30 Ιουνίου (ημερομηνία της τυπικής συνταξιοδότησης της σημερινής ηγεσίας του Αρείου Πάγου), είτε να παραδοθεί μετά την 1η Ιουλίου, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν τις αναμενόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές.
Όταν το διάταγμα του υπουργείου Δικαιοσύνης με τα ονόματα των ανωτάτων δικαστικών που επιλέγησαν από το υπουργικό συμβούλιο για τις θέσεις της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό του να μην επικυρώσει τις αλλαγές στην κορυφή της ελληνικής δικαιοσύνης.

Share.

Comments are closed.