ΚΙΝΑΛ: Ζητά ισχυρή εντολή εν όψει εθνικών εκλογών

0

Αρχίζουν να «φουλάρουν οι μηχανές» στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει εθνικών εκλογών πλέον, στις 7 Ιουλίου. Δεν είναι τυχαίο ότι για αύριο Πέμπτη, η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα το πρωί και το Πολιτικό Συμβούλιο αργότερα, προκειμένου να αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και να καταστρώσουν την στρατηγική τους ενόψει βουλευτικών εκλογών.
Το στίγμα πάντως της στάσης που θα κρατήσει στο εξής, έδωσε η ίδια η Φώφη Γεννηματά χθες, σε δήλωσή της με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε την στήριξη των πολιτών, ώστε το κόμμα της να αποτελέσει ανάχωμα στην κυριαρχία της Δεξιάς. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού για να ανακοπεί η δεξιά, την ώρα που στην Χαριλάου Τρικούπη τον περιγράφουν ως τον ‘μέγα χορηγό’ της ΝΔ. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη, για αυτό πρέπει να ηττηθεί οριστικά. Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν ελπίδα», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Γεννημαστά, ανοίγοντας τον διάλογο με αυτούς τους πολίτες και καλώντας τους «να επιστρέψουν στο σπίτι τους, στο κόμμα της καρδιάς τους».
Τονίζοντας την επιλογή για αυτόνομη πορεία του κόμματός της, η Φώφη Γεννηματά μιλά για «ευθύνη και ιστορικό χρέος» της παράταξης της οποίας ηγείται να σταθεί ανάχωμα στην κυριαρχία της Δεξιάς, να υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος, τις ίσες ευκαιρίες, τα δικαιώματα των εργαζομένων κ.ο.κ. «Για να γίνει αυτό είναι προϋπόθεση η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών που μπορεί και πρέπει να γίνει στις εθνικές εκλογές, με ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής», λέει, θέτοντας ως προτεραιότητα για το κόμμα της να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση. «Αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε με συντηρητικές πολιτικές, είτε από μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της δεξιάς, είτε από κυβέρνηση της δεξιάς με βολικά συμπληρώματα», λέει, διαβεβαιώνοντας ότι «εμείς δεν θα συνεργήσουμε στη συνέχιση του αδιεξόδου».
Στην Χαριλάου Τρικούπη εξάλλου, επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα χρειάζεται προοδευτική αλλαγή για να πάει μπροστά και μόνο σε αυτήν έχουν την πρόθεση να συμβάλουν. Για αυτό και ζητούν την ψήφο και την στήριξη των πολιτών, ώστε την επομένη των εκλογών, να έχουν τη δύναμη να την επιβάλουν…

 

Share.

Comments are closed.