Γιάννης Μαγκριώτης: Η μεγάλη ήττα τού ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ποιες είναι οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι;

0

Σε πρόσφατο άρθρο μου είχα σημειώσει, πως ο Πρωθυπουργός θα προκηρύξει βουλευτικές εκλογές, αν χάσει με διαφορά πάνω από 7%, ή κάτω από 4% και για αντίθετους λόγους.
Εάν δεν οδηγούσε την χώρα σε εκλογές, θα σήμαινε ότι περιφρονεί την θέληση του λαού, όπως εκφράστηκε στην κάλπη, κατάλαβε όμως, ότι τον Οκτώβρη θα κατέρρεε σε ποσοστά πριν το 2012.
Η ΝΔ είναι ο νικητής των εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ ο ηττημένος.
Το Κίνημα Αλλαγής έφθασε στο άνω όριο των τελευταίων δημοσκοπήσεων, πού μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφετηρία για ένα θετικό αγώνα και ένα πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Υπήρξαν σημαντικές ανακατατάξεις στο χώρο της ακροδεξιάς και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Η μεγάλη ηττημένη είναι η Χρυσή Αυγή και είναι θετικό γεγονός.
Τέλος, τα τρία μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, δημιουργήματα της κρίσης, φαίνεται να κλείνουν τον κοινοβουλευτικό και ίσως και τον πολιτικό τους βίο.
Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι δύσκολες και πολύ περισσότερο η πορεία της οικονομίας και της κοινωνίας.
Όλα δείχνουν, ότι η προεκλογική περίοδος πού ανοίγει θα είναι πολύ σκληρή, και ίσως ζήσουμε στιγμές από την τελευταία λασπομαχία στην Βουλή.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για τις αλήθειες και την προγραμματική συζήτηση, όπως έδειξε η προεκλογική πρακτική τους.
Το Κίνημα Αλλαγής θα πιεσθεί ακόμη περισσότερο από την πόλωση και τις διχαστικές πρακτικές τους.
Η απάντηση μας πρέπει να είναι η αποκάλυψη της αλήθειας για τα αίτια της κρίσης, τα συνεχιζόμενα αδιέξοδα και η θετική πολιτική και προγραμματική μας πρόταση.
Αυτά έχει ανάγκη η χώρα, η οικονομία και η καθημαγμένη κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι και πιο αδύναμοι πολίτες.
Αυτά θα προσπαθήσω να προβάλω και να στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου.
Καλό μας αγώνα!

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 85 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

 

Share.

Comments are closed.