Βασίλης Παληγιάννης*: 705 οι παραιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2019

0

Με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. που υποβλήθηκαν φέτος είναι 705.
Αναλυτικά οι παραιτήσεις για το 2019 έχουν ως εξής:

Αν και φέτος υποβλήθηκαν περισσότερες αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές (2016 – 419, 2017 – 236, 2018 – 387) εντούτοις υπολείπονται σε σύγκριση με την πενταετία 2010 – 2014 όπου ο Μ.Ο. αποχωρήσεων κατ’ έτος ήταν 2.207
Οι ελάχιστες παραιτήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών με Μ.Ο. 436 κατ’ έτος είναι απόρροια του αντιασφαλιστικού νόμου «Κατρούγκαλου». Ενός νόμου  που ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει όρθιο από προηγούμενες ρυθμίσεις, αφού μείωσε το εφάπαξ, τις βασικές και επικουρικές συντάξεις, αύξησε δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ταυτόχρονα κατηγοριοποίησε τους συνταξιούχους.
Δυστυχώς συντελέστηκε ένα έγκλημα σε βάρος του μόχθου όλων των εκπαιδευτικών.
Οι ελάχιστες παραιτήσεις εκτός των άλλων έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) αλλά και στους διορισμούς.
Θυμίζω τα προεκλογικά ψέματα Τσίπρα ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις αλλά και τα τωρινά, ότι δεν μειώθηκαν. Ζουν με το ψέμα, κυβερνούν με το ψέμα.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι υποχρεωμένο να αγωνιστεί για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και τη θεσμοθέτηση ενός νέου νόμου που θα στηρίζεται σε αρχές και θα δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να ζουν με αξιοπρέπεια.

*Ο Βασίλης Παληγιάννης είναι αιρετός στο ΚΥΣΠΕ με την παράταξη της ΔΑΚΕ

Share.

Comments are closed.