Άρειος Πάγος: Δεκτή η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.για την άδεια Κουφοντίνα

0

Ο Άρειος Πάγος τελικά αναίρεσε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, που δεν ενέκρινε να δοθεί άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, κάνοντας δεκτή την αίτηση αναίρεσης της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.
Με την απόφασή του αυτή ο Άρειος Πάγος ικανοποίησε στην ουσία το αίτημα του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η κατά σειρά άδεια στον «Λουκά» της 17Ν.
Η Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.
Το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο Δήμητρα Κοκοτίνη, αναίρεσε το βούλευμα των δικαστών του Βόλου που δεν ενέκριναν την άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.
Το ΣΤ’ Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.
Οι αρεοπαγίτες, όπως ήταν αναμενόμενο, υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία τη νύκτα της περασμένης Παρασκευής είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου.
Στο δικαστικό συμβούλιο Βόλου η απόφαση
Έτσι, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας Κουφοντίνας. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.
Πάντως, δεν αποκλείεται οι δικαστές του Βόλου να εμμείνουν στις απόψεις τους, κάτι που .όμως, όπως ισχυρίζονται νομικοί κύκλοι, δεν είναι και πολύ πιθανό, λόγω της απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου.
Το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου θα συνεδριάσει για να εξετάσει εκ νέου το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για το ζήτημα της άδειας, μετά τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, χωρίς όμως να είναι γνωστό εάν θα είναι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ή όχι, καθώς τα δικαστήρια υπολειτουργούν, λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Share.

Comments are closed.