Φώφη Γεννηματά για Τσίπρα: Κοίτα ποιος μιλάει. Αυτός που από το bella ciao πέρασε στη dolce vita [Φωτο – Βίντεο]

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας απόψε στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα, παρουσία χιλιάδων φίλων και οπαδών, άσκησε δριμεία και διμέτωπη κριτική κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Επιπλέον ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή, το Κίνημα Αλλαγής και να μην χαρίσουν ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη. «Η ψήφος σας έχει αξία. Ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα», ανέφερε.
«Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Δώστε μας τώρα τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν» είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι εμείς για την Ελλάδα. «Νοιάστηκε το ΠΑΣΟΚ, σήμερα νοιάζεται το Κίνημα Αλλαγής. Η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Να επιστρέψει η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η αισιοδοξία, ελπίδα. Χρειάζεται γι’ αυτό πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή», τόνισε εμφατικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
«Σπάστε με την ψήφο σας τα οδοφράγματα που κλείνουν το δρόμο. Σπάστε τα εμπόδια που βάζουν και οι δυο με συντηρητικές πολιτικές. Ανοίξτε το δρόμο της προοδευτικής αλλαγής», τόνισε η Φώφη Γεννηματά. « Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Κίνημα Αλλαγής τώρα», συμπλήρωσε.

Το δίλημμα των ευρωεκλογών
Σκιαγραφώντας το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, η Φώφη Γεννηματά είπε: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια. Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.Σ τις ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές: Απευθυνόμαστε πριν από όλα στους νέους. Δώστε τη μάχη της γενιάς σας, για ένα καλύτερο αύριο. Η ψήφος σας είναι δύναμη. Δώστε το παρόν στις κάλπες

Κάλεσμα στους απογοητευμένους ψηφοφόρους
 «Απλώνουμε το χέρι σε εκείνους που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, προσανατολίζονται στην αποχή. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε . Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας. Απλώνουμε το χέρι και σε εκείνους τους παλιούς μας συντρόφους και φίλους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί» τόνισε και συμπλήρωσε: «την Κυριακή, υπερασπιζόμαστε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, το κοινό μας σπίτι, που απειλείται από το φασισμό, τον λαϊκισμό, τους εθνικισμούς, τη βία. Κάνουμε μπλόκο στην Χρυσή Αυγή και όλα τα φασιστικά σχήματα. Αλλά δεν μένουμε σε αυτό».

Τσίπρας και Μητσοτάκης παίζουν συνειδητά το παιχνίδι της πόλωσης
Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τους οποίους κατηγόρησε ότι παίζουν συνειδητά το παιχνίδι της πόλωσης, στην πλάτη του Ελληνικού λαού. «Με λίγη βοήθεια από τους φίλους τους που λέει και το τραγούδι. Τη δημόσια τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να πείσουν ότι οι εκλογές είναι παιχνίδι για δύο. Τσίπρας ή Μητσοτάκης; Οι δύο δήθεν μονομάχοι. Κατασκευασμένη πόλωση, όπου “το να χέρι, νίβει τα άλλο”.

Και για τις εκλογές στήνουν το κόλπο της δήθεν μικρής διαφοράς. Μιλούν για ντέρμπι. Είναι fake news, είναι παγίδα για να πάρουν προοδευτικούς ψηφοφόρους από μας την τελευταία στιγμή». «Γυρίστε τους την πλάτη. Την Κυριακή στείλτε μήνυμα αλλαγής. Προοδευτικής Αλλαγής. Ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής», πρόσθεσε.

Για Τσίπρα: Ποιος μιλάει; Αυτός που από το bella ciao πήγε στη dolce vita
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε σε υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό για την κατηγορία που της απηύθυνε πως έχει συνάψει μυστικές συμφωνίες . «Μέσα στον πανικό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα, πάντα με ψέματα, για δήθεν συμφωνίες, θέλω να του πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Όταν θυμηθεί ξανά τον Βελουχιώτη να έχει δίπλα του την Κουντουρά. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα. Ποιος μιλάει; Ο συγκυβερνήτης και συνεργάτης των ακροδεξιών, Ο προστάτης της Καραμανλικής περιόδου. Ο άνθρωπος που με την πολιτική του έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος που από το Bella ciao πήγε στη dolce vita. Δεν σας σώζουν τώρα ούτε οι ύμνοι στη μεγάλη Αλλαγή του 1981, ούτε οι αναφορές στο 1-1-4 και τη γενιά του Πολυτεχνείου. Θα σας κυνηγούν πάντα οι εικόνες με τις αγκαλιές και τα φιλιά με τον συνεταίρο σας, τον κ. Καμμένο. Θα σας ακολουθούν πάντα οι ακροδεξιοί που τοποθετήσατε περήφανα στην Κυβέρνηση και στην ευρωλίστα σας. Και μην ξεχάσετε, την επόμενη φορά που θα θυμηθείτε τον ‘Αρη Βελουχιώτη, να έχετε στο πλάι σας την κυρία Κουντουρά», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά .

Για το Μητσοτάκη και τις ίσιες αποστάσεις:
Επέκρινε και τον Κ. Μητσοτάκη απαντώντας στην κριτική περί ίσων αποστάσεων. «Δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές. Έχουμε σταθερή απόσταση από τη συντήρηση. Όποιος κι αν την πρεσβεύει, όποιος κι αν την υλοποιεί. Μας ζητά να συμπαραταχθούμε γιατί; Για να γυρίσουμε στο χθες; Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-09, για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση. Λέξη δεν λέει για τον λαϊκισμό των «Ζαππείων». Λέξη δεν λέει για την άρνησή της ΝΔ να «βάλει πλάτη» στα πρώτα, χρόνια της κρίσης. Γιατί δεν εκφράζει «Αλλαγή», εκφράζει στυγνά την πρόθεση του για την επιστροφή της δεξιάς. Είμαστε ο ιδεολογικός τους αντίπαλος», είπε η Φώφη Γεννηματά και κατέληξε: «Δεν θα βάλετε όρια στα όνειρα της νέας γενιάς! Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση για το αύριο».

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την ομιλία της Φώφης Γεννηματά

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από τη συγκέντρωση

 

 

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός – Νίκησε 1-0 την ΑΕΚ και κατέκτησε το 48ο πρωτάθλημα στην ιστορία του

Ξέφρενο πάρτι στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μετά τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με…

8 ώρες ago

Formula 1: Νικητής ο Πιάστρι στο Μπαχρέιν

Ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren ήταν ο νικητής στο γκραν πρι της Formula 1 στο Μπαχρέιν, με τον Τζορτζ…

9 ώρες ago

Μεσολόγγι: Παρουσία ΠτΔ κ. Τασούλα και του Υπουργού Άμυνας κ. Δένδια γιορτάστηκαν τα 199 χρόνια από την επέτειο της ηρωικής Εξόδου

Με κάθε επισημότητα έγινε η υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα στο Μεσολόγγι, ο…

9 ώρες ago

Μεσολόγγι: Δέος από την βραδινή πομπή και την Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Καψάλη [Φωτο]

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς,…

21 ώρες ago

Ανάλυση CNN: Θέλει η Αμερική πίσω τους φίλους της;

Μετά από τρεις μήνες προσβολής, επιβολής δασμών και ακόμη και απειλών με προσάρτηση ορισμένων από…

2 ημέρες ago

Αγία Παρασκευή: Νέες διαγραμμίσεις διαβάσεων με υλικά νέας τεχνολογίας, υψηλής αντοχής και ποιότητας – Ενισχύεται η ασφάλεια των πεζών

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε τις πρώτες παρεμβάσεις διαγράμμισης διαβάσεων πεζών με τη χρήση νέων…

2 ημέρες ago