Το σήκωσε ξανά ο Ιτούδης! – Πρωταθλήτρια Ευρώπης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας [βίντεο]

0

Δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης ο Δημήτρης Ιτούδης, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κατακτά την εφετινή Ευρωλίγκα. Στον τελικό του Φάιναλ Φορ κόντρα στην Εφές, η ρωσική ομάδα επικράτησε 91-83 και κατέκτησε πανάξια τη βαρύτιμη κούπα.
Ο Κόρι Χίγκινς και ο Ουίλ Κλάιμπερν ήταν ασταμάτητοι για τους θριαμβευτές με 20 πόντους ο καθένας, ενώ στην αντίπερα όχθη για την Εφές ο φοβερός και τρομερός Σέιν Λάρκιν σημείωσε 29 πόντους και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε Φάιναλ Φορ και τελικό της Ευρωλίγκας!

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 42-44, 62-68, 83-91
Οι πόντοι των δύο ομάδων:
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 29 (4), Μπουμπουά 3 (1), Μπαλμπάι, Μότουμ 4, Σανλί, Μοερμάν 2, Πλάις, Μίσιτς 10 (2), Aντερσον 7 (1), Ντάνστον 13 (10 ριμπάουντ), Σιμόν 15 (3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ)
ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 15 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπολόμποϊ, Πίτερς, Ούκχοβ, Ροντρίγκεθ 6 (2), Κλάιμπερν 20 (4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χίγκινς 20 (4), Χάκετ 7 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Κουρμπάνοφ 7 (5 ριμπάουντ), Χάινς 9 (5 ριμπάουντ), Χάντερ 7

Τα κλάματα και η αγκαλιά του Ιτούδη με τον Βατούτιν
Ενδεικτική του πώς αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν η αντίδραση του προέδρου της ρωσικής ομάδας μετά το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών.

Ο Αντρέι Βατούτιν έσπευσε να αγκαλιάσει τον Έλληνα τεχνικό και ενώ έκλαιγαν και οι δύο του φώναξε «με έκανες περήφανο, όπως μου είχες υποσχεθεί».


Το ρεκόρ του Ιτούδη
Ο τελικός της Βιτόρια άφησε πίσω του ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έφτασε τους δύο τίτλους στην Ευρωλίγκα και έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πετυχαίνει κάτι ανάλογο.
Ο 48χρονος τεχνικός είχε πανηγυρίσει το πρώτο του τρόπαιο στη διοργάνωση το 2016 πάλι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο δεύτερος Έλληνας κόουτς που έχει κατακτήσει Ευρωλίγκα (2013) με τον Ολυμπιακό. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται φυσικά ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μετράει 9 τρόπαια!

Δείτε βίντεο με τους πανηγυρισμούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Share.

Comments are closed.