Γιάννης Μαγκριώτης*: Η αλήθεια και η ιστορική μνήμη ενώνει και δεν διχάζει.

0

Εκατό χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Ιωνίας είναι πολλά για να μένουν χωρίς δικαίωση.
Χρέος της Τουρκίας είναι να αναγνωρίσει τη γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ατυχείς απόπειρες διαστρέβλωσης των γεγονότων και γεωπολιτικά συμφέροντα.
Χρέος της διεθνούς κοινότητας είναι να αναγνωρίσει τη γενοκτονία, πέρα από τις δηλώσεις συμπάθειας, και να πιέσει την Άγκυρα να κάνει το αυτονόητο, αυτό που έκανε η Γερμανία για το ολοκαύτωμα και τις θηριωδίες της ναζιστικής Γερμανίας.
Χρέος δικό μας και της συντεταγμένης πολιτείας είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την οριστική δικαίωση.
Η αναγνώριση της αλήθειας, η ηθική και ιστορική δικαίωση θα λυτρώσει και την Τουρκία από τις ενοχές των γενοκτονιών εις βάρος των διαφορετικών εθνοτήτων που ζούσαν στην επικράτεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Η αλήθεια και η ιστορική μνήμη ενώνει και δεν διχάζει.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 83 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

 

Share.

Comments are closed.