Η Βουλή πρότεινε τελικά τρεις γυναίκες για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου

0

Η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε σήμερα για τα τρία πρόσωπα για τα οποία γνωμοδοτεί θετικά στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου ένα εξ’ αυτών να καταλάβει την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου. Με αυτό το δεδομένο ο επόμενος πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα είναι γυναίκα
Μετά την ακρόαση τριών αντιπροέδρων και τριών Αρεοπαγίτων η διάσκεψη των προέδρων κατέληξε στο να δώσει στις υποψηφίους 15 ψήφους στην Διονυσία Μπιτζούνη , επίσης 15 ψήφους στην Ειρήνη Καλού και 13 ψήφους στην Δήμητρα Κοκοτίνη. Ωστόσο καμία από τις τρεις υποψήφιες δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων.
Ως γνωστός η απόφαση της διάσκεψης είναι γνωμοδοτική και την τελική κρίση για το ποια από τις τρεις κύριες θα καταλάβει την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο.
Υπενθυμίζουμε ότι, όπως ήδη έχουμε γράψει, η όλη διαδικασία ξεκίνησε εσπευσμένα και η εκλογή θα γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου, όταν και βγαίνουν στη σύνταξη η Ξένη Δημητρίου και ο Βασίλης Πέππας.
Υποψήφιοι για την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν ακόμη η Αγγελική Αλειφεροπούλου (η οποία έλαβε τις ψήφους της ΝΔ), η Αρτεμισία Παναγιώτου, και ο Χοϊμέ Γεωργίου.
Αύριο θα γίνει νέα ακρόαση υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Share.

Comments are closed.