Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος

0

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου του Βόλου ότι απορρίφθηκε το αίτημα του για τη χορήγηση της 7ης κατά σειρά άδειας, σε δήλωσή του μέσω της συνηγόρου του η οποία δημοσιεύεται στο eksegersi gr, στρέφεται κατά των δικαστών που εξέδωσαν το αρνητικό για εκείνον βούλευμα, οι οποίοι λειτούργησαν ως εκπρόσωποι του κρατικού μηχανισμού.
Ακόμη, κάνει λόγο για δικαιώματα των κρατούμενων και για δικαιώματα του λαού, ενώ θέτει και «ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας».
Διευκρινίζει ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας, ενώ θα αρνείται κάθε ιατρική υποστήριξη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δημήτρη Κουφοντίνα
«Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.
Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.
Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.
Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος.
Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση.
Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση.
Δημήτρης Κουφοντίνας
2ο υπόγειο Νοσοκομείου Βόλου
10 Μάη του 2019
».

Share.

Comments are closed.