Νικήτας Κάλφας*: Κι επισήμως πλέον σε προεκλογική περίοδο

0

Επισήμως πλέον σε προεκλογική περίοδο και τα συστημικά κόμματα έχουν επιδοθεί σε αγώνα πλειοδοσίας φιλολαϊκών εξαγγελιών με ταυτόχρονη καταστροφολογία για την -φευ- περίπτωση που θα χάσουν τις εκλογές.
Οι υποσχέσεις, βλέπετε, είναι δωρεάν και έχει αποδειχθεί πως φέρνουν ψήφους.
Η εμπειρία όμως έχει δείξει πως την επαύριο των εκλογών αίφνης ανακαλύπτονται κωλύματα στην υλοποίησή τους με κυριότερο τη θεωρία “της καμμένης γης” που υποτίθεται πως παρέλαβαν οι νικητές των εκλογών από τους προηγούμενους κυβερνήτες.
Όλο το παραπάνω έχει όνομα: Λαϊκισμός.
Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρους, διαπιστωμένους στόχους για την Ευρώπη. Όχι ευχολόγια και γενικότητες αλλά συγκεκριμένες θέσεις. Θέλουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και όχι μια Ευρώπη στάσιμη όπως τη θέλουν οι εθνικιστές, οι συντηρητικοί, οι ακροδεξιοί και οι λαϊκιστές.
Αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλλει το Ποτάμι εδώ και πέντε χρόνια.
Οι πολίτες είναι ώρα να κινηθούν πέρα από τις παλιές θεωρίες και ιδεοληψίες της αριστεράς και της δεξιάς και να δουν τον κόσμο με σύγχρονα μάτια.
Ο κόσμος που συμπαθεί Το Ποτάμι να αποφασίσει να στηρίξει στην πολιτική αυτούς που του ταιριάζουν.
Το να ψηφίζει κανείς άλλα κόμματα στα οποία καταλογίζει πολλά είναι σαν να κλείνει τα μάτια και να καταπίνει ένα πικρό φάρμακο που έτσι κι αλλιώς δεν θα τον ωφελήσει.

* O Νικήτας Κάλφας είναι Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Αιγαίου για Το Ποτάμι

Πατήστε και δείτε τα 14 προηγούμενα άρθρα του Νικήτα Κάλφα

Share.

Comments are closed.