Δήλωση σοκ του Ευθύμη Λέκκα: Για τους νεκρούς στο Μάτι ξέραμε από τις 18:30 -Είχαμε σηκώσει drone

0

«Για τους νεκρούς στο Μάτι ξέραμε από τις 18.30, γιατί είχαμε σηκώσει drone»(14:52 – 17:24 στο επισυναπτόμενο ηχητικό), υποστηρίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, για το Μάτι..
Η δήλωση έρχεται την ώρα που οι αποκαλύψεις για τη φωτιά στο Μάτι από τα ντοκουμέντα που προέβαλε ο Αλέξης Παπαχελάς στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης, συγκλονίζουν.
Το τραγικό είναι ότι, όπως προέκυψε από τα ντοκουμέντα που προβλήθηκαν στον ΣΚΑΪ, (εδώ & εδώ) πριν από τη από τη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, υπήρχαν 13 νεκροί, κάτι που απεκρύβη για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.
«Συνέβη η κατάρρευση των πάντων. Κατέρρευσαν και οι 32 υπηρεσίες, όπως και στο σεισμό του 99. Δυστυχώς, αιφνιδιαστήκαμε σαν χώρα, σαν πολιτεία, σαν πολιτική προστασία. Επικράτησαν τμήματα υπηρεσιών και αυτόβουλες ενέργειες των εθελοντών», ανέφερε ο κ. Λέκκας στο ραδιόφωνο News 24/7.
«Φταίει η έλλειψη παιδείας στη χώρα. Είμαστε ένας λαός σε παρακμή, που η κρίση μας έκανε ακόμα χειρότερους», κατέληξε ο καθηγητής, αναφερόμενος σε ένα πρόγραμμα προστασίας που έχει συντάξει ο ΟΑΣΠ, έναντι φυσικών καταστροφών, το οποίο πρότεινε στα ξενοδοχεία της Ελλάδας και δέχτηκαν μόλις τρία να το εντάξουν στις μονάδες τους.

Ακούστε όσα είπε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας στον Σεραφείμ Κοτρώτσο

Share.

Comments are closed.