Γιάννης Μαγκριώτης*: Οι αποχωρήσεις ευρωβουλευτών από τη Χρυσή Αυγή

0

Και ο τρίτος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής αποχώρησε από το κόμμα, καταγγέλλοντας κυρίως οικονομικές ατασθαλίες και οικογενειοκρατία.
Η Χρυσή Αυγή τους τελευταίους μήνες καταγράφει μεγάλη μείωση σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος της αποχώρησής τους γιατί δεν βλέπουν ότι θα επανεκλεγούν και οι τρεις, γι’ αυτό και ένας τουλάχιστον εξ’ αυτών συμμετέχει στο νέο σχήμα του Καρατζαφέρη.
Η συμμετοχή του έχει στόχο την επανεκλογή για 5 χρόνια στην ευρωβουλή με τις δυσανάλογες, σε σχέση με την δουλειά τους, αποδοχές και τα προνόμια. 
Σίγουρα έχει και τον χαρακτήρα του πολιτικού ξεπλύματος της μέχρι τώρα συμμετοχής τους στην Χρυσή Αυγή
Όμως, όπως φαίνεται από τις καταγγελίες τους, υπάρχουν και άλλοι λόγοι, τουλάχιστον για τους δύο. Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις τους,  έφυγαν από την Χρυσή Αυγή, ο μεν πρώτος γιατί του ζήτησε η ηγεσία του να δίνει μαύρα τα χρήματα στο κόμμα, γιατί η ΕΕ απαγόρευσε στους ευρωβουλευτές, μετά τα σκάνδαλα Λεπέν-Φυγιόν, να δίνουν επίσημα χρήματα στα κόμματα. 
Ένας ακόμη λόγος, πού επικαλούνται είναι ότι η ηγεσία τους ειδοποίησε τηλεφωνικά, ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, για λόγους ανανέωσης. 
Οι ίδιοι καταγγέλλουν όμως, ότι η ηγεσία θέλει να βάλει στο ψηφοδέλτιο, με γραμμή να εκλεγούν, υπόδικους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, πού έχουν και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, για να τους προστατέψει από πιθανές καταδικαστικές αποφάσεις του δικαστηρίου πού μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Νομίζω, υπάρχει και ένας ακόμη λόγος, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βλέποντας την εκλογική συρρίκνωση να έρχεται και την μείωση της κοινοβουλευτικής Ομάδας, θέλει να έχει όσους περισσότερους μπορεί απολύτως ελεγχόμενους, για την αντίδραση σε πιθανές καταδικαστικές αποφάσεις και φυσικά για την επιβίωσή της. 
Η Χρυσή Αυγή, το νεοναζιστικό μόρφωμα, είναι η πιό ακραία πολιτική έκφραση της οικονομικής κρίσης και κυρίως της κρίσης αξιών. 
Οι αποκαλύψεις για την εγκληματική της δράση και τελευταία για τις οικονομικές παρανομίες της, ήταν η χαριστική βολή στον μύθο των “τιμωρών της διαφθοράς” που καλλιέργησαν στα χρόνια της μεγάλης απόγνωσης και του θυμού της κοινωνίας.
Οι εξελίξεις αυτές, είναι ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός για την αλήθεια και την δημοκρατία στην χώρα μας.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 79 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.