Κρίση στη Βενεζουέλα: Ήταν έτοιμος να διαφύγει στην Κούβα ο Μαδούρο αλλά τον σταμάτησαν οι Ρώσοι

0

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο ήταν έτοιμος να διαφύγει στην Κούβα σε περίπτωση που το πραξικόπημα της αντιπολίτευσης είχε επιτυχία.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπουργός Μάικ Πομπέο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχαν ένα αεροπλάνο στο αεροδιάδρομο. Ετοιμαζόταν να διαφύγει το πρωί (της Τρίτης). Οι Ρώσοι του συνέστησαν να μείνει».
Σύμφωνα πάντα με την αμερικανική κυβέρνηση το σχέδιο διαφυγής Μαδούρο είχε τη σύμφωνη γνώμη των ανώτερων στελεχών της κυβέρνησής του, σχέδιο που την τελευταία στιγμή εγκαταλείφθηκε. Ανάμεσα σε αυτά και ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Παντρίνο, ο οποίος και απευθύνθηκε πρώτος στον λαό της Βενεζουέλας, τονίζοντας πως η εξέγερση μέρους του στρατού υπέρ του Γουαϊδό απετράπη μερικώς.
Η απάντηση Μαδούρο στον Λευκό Οίκο
Ο Νικολάς Μαδούρο εξάλλου αντιμετώπισε σκωπτικά τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ,ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με τον οποίο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει το Καράκας για να καταφύγει στην Κούβα.

«Ο Μάικ Πομπέο είπε ότι (…) ο Μαδούρο είχε ένα αεροπλάνο έτοιμο να τον πάει στην Κούβα και οι Ρώσοι (…) του απαγόρευσαν να φύγει από τη χώρα. Κύριε Πομπέο, σας ικετεύω, πόση έλλειψη σοβαρότητας πια», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Share.

Comments are closed.