Γιάννης Κουμέντος: Το Υπουργείο Παιδείας, τα περί Ειδικής Αγωγής και πως χειρίσθηκε τον μαθητή Κυμπουρόπουλο

0

Όταν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ήταν μαθητής στην Τρίτη Λυκείου και είχε αριστεύσει, δεν μπορούσε να ορισθεί σημαιοφόρος γιατί το τότε Π.Δ.201/98 (στο άρθρο13,παρ.10 ) ανέφερε ότι «Σημαιοφόροι ορίζονται μαθητές που δεν έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και είναι Έλληνες Υπήκοοι».
Ενημερώθηκε για το γεγονός αυτό ,ο τότε Υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης και ζήτησε την τροποποίηση του άρθρου (Ειδικός Γραμματέας ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και Γενικός ο Άγγελος Ζησιμόπουλος), έτσι και έγινε. Ταυτόχρονα ζήτησε την αγορά ειδικού αμαξιδίου, η οποία έγινε από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) (ήμουν εγώ Γενικός Διευθυντής και ο Γιάννης Κουλαξής Πρόεδρος ) και παραδόθηκε στον Στέλιο για να μπορεί να κινείται και να συμμετέχει στις παρελάσεις.
Να υπενθυμίσω ,ότι μετά το 1981 δημιουργήθηκαν οι υποστηρικτικές δομές των ΚΔΑΥ και της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας.
Να επισημάνω ότι οι ειδικές ρυθμίσεις ,είτε υποστήριξης, είτε διαφοροποίησης της διδασκαλίας ,αποτελούν τη βάση για τη δίκαιη παροχή ευκαιριών στους μειονεκτούντες μαθητές.
Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ και αυτές τις πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας υπηρετούσε.

* Ο Γιάννης Κουμέντος είναι πρώην Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε.

Πατήστε και δείτε τα 15 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Κουμέντου

Share.

Comments are closed.