Νικήτας Κάλφας: Τα μέχρι τώρα ευρωψηφοδέλτια…

0

Το πλέον δύσκολο εγχείρημα εν όψη εκλογών είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Εκεί παρουσιάζεται το ερώτημα: Θα περιλαμβάνει άξιους και χρήσιμους, ή αναγνωρίσιμους που προσδοκάται να φέρουν ψήφους στην «παράταξη», ή ένα μείγμα των δύο κατηγοριών και ποιά η βέλτιστη αναλογία;
Δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, αμφιλεγόμενοι ακτιβιστές, τραγουδιστές, συνδικαλιστές, αθλητές, αποτελούν το κύριο σώμα του ευρω-ψηφοδελτίου του Αλέκση με όλίγη από «πολιτικούς» όπως ο Λάμπρου, ο Μουζάλας, και ο … Κουρουμπλής.
Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, με τον αέρα της δημοσκοπικής προπορείας, είναι προσανατολισμένο σε πολιτικούς που έχουν θητεύσει στη Βουλή και την Ευρωβουλή, σε στελέχη με πείρα στα ευρωπαϊκά θέματα, την αυτοδιοίκηση, το επιχειρείν, και ανθρώπους που έχουν διακριθεί στον τομέα τους.
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι σκέψεις δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την κατεύθυνση που θα έχει το ευρωψηφοδέλτιο του Κιν.Αλ. Το πιθανότερο είναι να «στρατευτούν» προβεβλημένα στελέχη προσκείμενα στην ορθόδοξη εσωκομματική πλειοψηφία προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και εκλογικό αποτέλεσμα.
Το Ποτάμι έχει ανακοινώσει ένα ψηφοδέλτιο που εκτός από τους νυν ευρωβουλευτές Κύρκο και Γραμματικάκη περιλαμβάνει 15 Έλληνες που δημιουργούν και προσφέρουν στις χώρες της Ευρώπης και Έλληνες που αγωνίζονται «ευρωπαϊκά» από ελληνικού εδάφους. Πρόκειται για ανθρώπους που βάζουν την πολιτική δίπλα στην επαγγελματική τους ζωή χωρίς να κάνουν την πολιτική επάγγελμά τους.
Θέλοντας να χτυπήσει ακριβώς στην καρδιά του προβλήματος της χαμηλής εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς, το Ποτάμι κάνει την πολιτική ειλικρίνεια σημαία του.
Κανένα ψέμα, καμία έωλη υπόσχεση, κανένας εξωραϊσμός της πραγματικότητας. Μόνο αλήθειες.
Το Ποτάμι προχωρά στην παρουσίαση των υποψηφίων του για τις ευρωπαϊκές εκλογές κάνοντας παράλληλα τον απολογισμού του έργου του Ποταμιού στην Ευρωβουλή. Όλων αυτών που κατάφεραν οι κύριοι Γραμματικάκης και Κύρκος. Οι υποψήφιοι του Κινήματος θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις οι οποίες συγκλίνουν στην προσπάθεια για την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

* O Νικήτας Κάλφας είναι Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Αιγαίου για Το Ποτάμι

Πατήστε και δείτε τα 13 προηγούμενα άρθρα του Νικήτα Κάλφα

Share.

Comments are closed.