Χαλάνδρι: «Φασίστα» αποκάλεσαν τον δήμαρχο, κάτοικοι από το Πάτημα, μετά από ένταση που προκλήθηκε για το ΧΕΥ9

0

Ένταση επικράτησε έξω από το παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου , όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες το απόγευμα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 ανάμεσα στο Δήμαρχο κ. Ρούσσο και κατοίκων του Πατήματος που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να ζητήσουν την απόσυρση των μελετών για τον ΧΕΥ9, όπου η διοίκηση του Δήμου σκοπεύει να μεταφέρει την υπηρεσία Καθαριότητα.
Εκείνη την ώρα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αφού οι υπόλοιποι της μειοψηφίας δεν ήταν παρόντες και είτε βρίσκονταν κάτω με τον συγκεντρωμένο κόσμο, είτε απουσίαζαν.
Χθες ήταν η τρίτη φορά που το εν Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθούσε έχει απαρτία, δεδομένου ότι τις δύο προηγούμενες φορές δεν κατέστη δυνατόν να γίνει η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας. Οφείλουμε, πάντως, να ομολογήσουμε ότι μόνο διαδικασία Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν αυτή που έγινε στην πρώτη από τις δύο συνεδριάσεις η οποία ξεκίνησε στις 18:00 και μέσα σε 18 λεπτά, με απούσα τη μειοψηφία, συζητήθηκαν τα 57 θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα, με εξαίρεση εκείνα που ήθελαν αυξημένη πλειοψηφία και τα οποία αποσύρθηκαν.
Η δεύτερη συνεδρίαση ήταν να ξεκινήσει στις 17:00, η οποία ποτέ δεν έγινε, λόγω έλλειψης απαρτίας, δεδομένου ότι δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί ο κανονισμός της πρώτης συνεδρίασης, η οποία μπορούσε να ξεκινήσει με την ελάχιστη δυνατή απαρτία (14 σύμβουλοι). Πάντωςη πρόεδρος του Σώματος, Ευαγγελία Γαλάνη, κήρυξε την έναρξη και ταυτόχρονα τη λήξη της δεύτερης συνεδρίασης, στηλιτεύοντας ως «ανεύθυνη» τη στάση των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.
Πριν από αυτή τη συνεδρίαση ο δήμαρχος επιχείρησε να εξηγήσει στους συγκεντρωμένους πολίτες, κυρίως από το Πάτημα Χαλανδρίου, τις απόψεις την διοίκησης σχετικά με τον ΧΕΥ 9, παρουσία και δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας (Γ. Κουράση, Γ. Θωμά, Λ. Καρατζά, Γρ. Καλομοίρη), χωρίς ωστόσο να τους πείσει. Μάλιστα, όταν εκείνοι του ζήτησαν επιτακτικά να πάρει πίσω τις μελέτες, εκείνος τπθ απάντησε με ένα ξερό «ΠΟΤΕ» και τότε οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τον γιουχάρουν μέχρι που τον αποκάλεσαν «φασίστα».
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι κάτοικοι μπορούν και να υπερβάλλουν στις διαμαρτυρίες τους, αλλά ένας δήμαρχος οφείλει να δείχνει αυτοσυγκράτηση και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν διαθέτει ο κ. Ρούσσος. Εκείνο το έντονο «ΠΟΤΕ» που είπε προς τους πολίτες που φώναζαν να ανακληθούν οι σχετικές μελέτες για τον ΧΕΥ9 ουσιαστικά ήταν επόμενο να «δυναμιτίσει» το κλίμα και να προκαλέσει την οργή των συγκεντρωμένων, ωστόσο δεν είναι σωστό να αποκαλείται ο συγκεκριμένος δήμαρχος «φασίστας».
Πάντως εκείνο που φαίνεται να λησμονά ο κ. Ρούσσος και πολλοί άλλοι είναι ότι η λαϊκή οργή δεν μπορεί να λειτουργεί «α λα καρτ», δηλαδή, όταν μας εξυπηρετεί, να είναι δίκαιη και αποδεκτή και όταν στρέφεται εναντίον μας, να τη χαρακτηρίζουμε ως «μαύρο μέτωπο»

Η Απάντηση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου
Μέσω facebook έδωσε τη δική του απάντηση ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος. Αναλυτικά έγραψε:
«Απέτυχε παταγωδώς η σημερινή τρίτη προσπάθεια του γνωστού μαύρου μετώπου Καρατζά, Κουράση, Θωμά, ΛΑΕ να ακυρώσει την ψήφιση των 57 θεμάτων που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία της πόλης μέχρι τον Σεπτέμβριο. Με την απαιτούμενη ειδική απαρτία και παρουσία των δημοτικών συμβούλων της Αντίστασης που προβλέπει ο νόμος, ψηφίστηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονταν με την εγγραφή την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, την λειτουργία ενός νέου παιδικού σταθμού στο Κάτω Χαλάνδρι, την θερινή φύλαξη 1150 παιδιών σε 7 σχολεία, η διενέργεια του καθαρισμού της Ρεματιάς και των οικοπέδων του Πατήματος για λόγους πολιτικής προστασίας, οι επιχορηγήσεις στα σχολεία και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις τους.
Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν με την υπεύθυνη στάση τους στην ομαλή λειτουργία της πόλης, το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι πολίτες πολύ σύντομα θα κρίνουν όχι μόνο το έργο και το πρόγραμμα κάθε παράταξης αλλά και την υπεύθυνη στάση καθενός μας απέναντι στις ανάγκες και τα δικαιώματα των κατοίκων της.
Η επίμονη άρνηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ανέβουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να συζητήσουμε θεσμικά για όσα παραπληροφορούν τους κατοίκους του Πατήματος περί δήθεν χωματερής και σκουπιδιών στο ΧΕΥ9,δείχνει και την πλήρη ένδεια των επιχειρημάτων τους.
Αντί να συμβάλλουν στην διεξαγωγή της 2ης συνεδρίασης, όπου θα είχαν κάθε δυνατότητα να επιχειρήσουν την ανάκληση των μελετών για το ΧΕΥ9,αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η σημερινή πενιχρή σε συμμετοχή κινητοποίηση είναι καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα.
Η διοίκηση του δήμου θα συνεχίσει τον διάλογο με κάθε πολίτη η συλλογικότητα προκειμένου να βρεθεί η προσφορότερη λύση για την στέγαση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου, με τήρηση της νομιμότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης. Φυσικά και δεν θα υποχωρήσει στις δυνάμεις του ψεύδους, του σκοταδισμού και της αδράνειας που άφησαν μια πόλη 100.000 ανθρώπων χωρίς σύγχρονες, ασφαλείς και αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις για 30 και πλέον χρόνια.
Το ομόφωνα ψηφισμένο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, που φέρνει το Χαλάνδρι στην αιχμή των τεχνολογιών διαχείρισης αστικών αποβλήτων θα εφαρμοσθεί δημιουργώντας πλούτο και θέσεις εργασίας για την πόλη και τους ανθρώπους της.
Συνεχίζουμε

Δείτε δύο βίντεο με τα γεγονότα μπροστά από το παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου της ιστοσελίδας enypografa.gr

Share.

Comments are closed.