Δεν πήγαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ τα χρήματα της Siemens  – Απαλλαγή Τσουκάτου πρότεινε η εισαγγελέας

0

Την απαλλαγή του Θεόδωρου Τσουκάτου για την υπόθεση της Siemens πρότεινε στη δίκη για τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά, που συνέχισε και σήμερα, για δεύτερη μέρα, την αγόρευσή της.
Ο Θεόδωρος Τσουκάτος είχε εμπλακεί στην υπόθεση για 1 εκατ. γερμανικά μάρκα τα οποία έλαβε από τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens στη χώρα μας Μιχάλη Χριστοφοράκο και από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι δεν τα κράτησε, αλλά τα έδωσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παραδοχή της εισαγγελέως ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ που όμως δεν εντοπίστηκαν από τις πολύχρονες έρευνες.
Ωστόσο, όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι το ποσό αυτό δόθηκε πράγματι ως χορηγία στο κόμμα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Οι ταμίες του κόμματος, είπε η εισαγγελέας, που ήρθαν οψίμως στο δικαστήριο να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό Τσουκάτου, δεν γίνονται πιστευτοί και ελέγχονται από την Εισαγγελία για ψευδορκία.
Η απαλλαγή Τσουκάτου και η εισαγγελική παραδοχή ότι τα χρήματα δεν τα κράτησε ο ίδιος, ούτε δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, αποτελούν ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

Share.

Comments are closed.