Ρένια Ζαρκαδούλα: Είμαστε η αλλαγή, την οποία περιμένουμε!

0

Η αποπολιτικοποίηση είναι  μείζον πρόβλημα των δυτικών κοινωνιών.  Τα φαινόμενα διαφθοράς, αναξιοπιστίας της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης και της πολιτικής τάξης, καθώς και η  αναξιοκρατία, η δημαγωγία και η υποσχεσιολογία έχουν βάλει την  πολιτική στο εδώλιο του κατηγορούμενου.  Παράλληλα η πολιτική θεωρείται “ακριβές σπορ” με αποτέλεσμα σημαντικές κοινωνικές κατηγορίες να βιώνουν έναν συστημικό αποκλεισμό.
Άραγε ένας νέος, ένας άνεργος, ένας επιχειρηματίας  που προσπαθεί να επιβιώσει στην Ελλάδα του 2019 πόσες πιθανότητες έχει να ασχοληθεί με  τα κοινά είτε ενεργά είτε ακόμα ως ψηφοφόρος ;  Το πολιτικό σύστημα οφείλει να κερδίσει πίσω την χαμένη εμπιστοσύνη τους και αυτό θα γίνει με ανθρώπους που μιλούν την ίδια “γλώσσα” και έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση των κοινωνικών προβλημάτων. Ως μια νέα μάχιμη δικηγόρος που έχει το δικό της γραφείο αφουγκράζομαι απόλυτα τα προβλήματα  με τους δυσβάσταχτους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και η ίδια τα βιώνω δίνοντας τεράστιο αγώνα στην καθημερινότητα μου.
Φυσικά αυτό το περιβάλλον δεν αποτελεί πηγή έμπνευσης για καμία και κανέναν μας. Αποτελεί όμως ισχυρό κίνητρο η επιθυμία για την εξάλειψή του. Ασχολούμαι με τα κοινά γιατί πιστεύω, ότι ο τόπος μας αξίζει καλύτερης μεταχείρισης, και γιατί η αμέτοχη στάση ενέχει μεγάλο μέρος ευθύνης. Τα φαινόμενα “σήψης” του πολιτικού συστήματος συνεχίζουν γιατί τα επιτρέπουμε. Η αλλαγή δεν γίνεται μόνο με ευχολόγια, αλλά αν αναλάβουμε και εμείς την ευθύνη που μας αναλογεί.
Αποφάσισα να κατέβω στον πολιτικό στίβο, έχοντας διάθεση για ανιοδιοτελή προσφορά, καθώς και γιατί πιστεύω ότι ως νέα επαγγελματίας έχω υποχρέωση να κινητοποιηθώ. Η ενασχόληση με την πολιτική είναι αγώνας δρόμου.
Με υπομονή, αξιοπρέπεια αλλά και πρόγραμμα θα συνδράμω στην δημιουργία και ανάπτυξη ενός ευνομούμενου κράτους.  Έγινα δικηγόρος γιατί είχα έντονο το αίσθημα δικαίου μέσα μου, και όπως το υπερασπίζομαι στο δικαστήριο, έτσι το προωθώ και στον πολιτικό στίβο. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα, όπως και ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης.  Δεν με φοβίζει η μεγάλη περιφέρεια του βορείου τομέα, ούτε το γεγονός ότι δεν προέρχομαι από κάποιο πολιτικό “τζάκι”. Είμαι πολιτικά ενεργή και παρούσα πάνω από δέκα χρόνια στην περιφέρεια αυτή, την οποία αγαπώ ιδιαίτερα και αποτελεί για μένα μια γοητευτική πρόκληση.
Ανήκω στη γενιά της κρίσης, στη γενιά που οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να ανατρέψουμε τη μιζέρια, να ορθώσουμε ανάστημα στην παρακμή και στην πολιτική της “αρπαχτής”.  Ο κόσμος δεν θέλει μόνο γενεαλογική ανανέωση αλλά και ηθική και πολιτική.
Αλλαγή γενιάς σημαίνει αλλαγή νοοτροπίας. Να δώσουμε φωνή στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, καθώς και στους νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Ο χάρτης της εργασίας αλλάζει, όχι μόνο εξαιτίας της κρίσης αλλά και της εξέλιξης της τεχνολογίας. Να σταματήσουμε να μιλάμε για τυφλές επιδοματικές πολιτικές και να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε την παιδεία και την ανάπτυξη που χρειάζεται η Ελλάδα, έχοντας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις.
Πιστεύω στην αξιοκρατία, τη διαφάνεια και στις ίσες ευκαιρίες για όλους.
Θα αγωνιστώ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για τα δικαιώματα της γυναικάς. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων. Χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας και πολιτικές που θα ενθαρρύνουν τις γυναίκες,  ώστε να μπουν σε νέους αναπτυσσόμενους τομείς όπως η πληροφορική, η έρευνα, η πράσινη οικονομία. Να αναπτυχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα και δημιουργικότητα. Άλλωστε η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης είναι αναγκαία για την ενίσχυση της δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Λίγα λόγια για τη Ρένια Ζαρκαδούλα
Μεγάλωσε στο Χαλάνδρι Αττικής και αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Σχολή.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Επίσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος διπλώματος αθλητικής δημοσιογραφίας.
Ασκεί μάχιμη δικηγορία και έχει δικό της δικηγορικό γραφείο.
Έχει συνεργαστεί με αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό και ήταν συντάκτρια σε αθηναϊκή εφημερίδα.
Εντάχθηκε ενεργά στο ΠΑΣΟΚ μέσα από τους κόλπους της ΠΑΣΠ ως υπεύθυνη της ΦΛΣ.
Τον Ιούνιο του 2015 εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφια Βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. (με λίστα)
Από τον Απρίλιο του 2018 είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

* Η Ρένια Ζαρκαδούλα είναι υποψήφια Βουλευτής Β’ Αθήνας-Βόρειος Τομέας με το Κίνημα Αλλαγής.

Share.

Comments are closed.