Γιάννης Σγουρός: Ανεκτίμητος θησαυρός η παράδοσή μας

0

Τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό που γίνεται για 5η φορά στις 12, 13 & 14 Απριλίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, Γιάννης Σγουρός.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Γ. Σγουρός εξήρε τις προσπάθειες όσων αγωνίζονται – αναφερόμενος ιδίως στις νέες και στους νέους – για τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης που αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό, τονίζοντας ότι λαός που δεν σέβεται και δεν τιμά τις παραδόσεις και τις ρίζες του, δεν έχει μέλλον.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι πρόγονοί μας μπορούμε να ωφεληθούμε και να διδαχθούμε πολλά πράγματα για το σήμερα.
Στην έκθεση ορόσημο για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό αποτυπώνεται το μέλλον της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας μας. Η διοργάνωση δίνει την δυνατότητα στους οργανισμούς αυτοδιοίκησης να προβάλουν την τοπική τους ταυτότητα σαν μια άλλη τουριστική διαδρομή στις ομορφιές και παραδόσεις του ελληνικού πολιτιστικού προορισμού.
Η έκθεση οργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Share.

Comments are closed.