Φώφη Γεννηματά: Ως εδώ με την προβοκάτσια με το άρθρο 86

0

Η Φώφη Γεννηματά θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αναφερόμενη στην προβοκάτσια, όπως την χαρακτηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, περί παραγραφής των όποιων ευθυνών για την υπόθεση Novartis. Παράλληλα, ζήτησε εκλογές «χθες» και παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά.
«Δεν υπάρχει για εμάς ζήτημα παραγραφής. Δεν υπάρχει κανένας στο Κίνημα Αλλαγής, με πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο, που να μη βάζει ως προτεραιότητα να αποκαλυφθεί η σκευωρία, να φανεί η τεράστια αδικία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου και του Κινήματος Αλλαγής, όλο αυτό το στήσιμο που έχει γίνει είναι ξεκάθαρο και για εμάς ολοφάνερο», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στον Real FM.
Η Φώφη Γεννηματά όμως, πήγε ένα βήμα παραπέρα. Εκτός της σκευωρίας, έκανε λόγο και για προβοκάτσια εις βάρος του κόμματός της. Αναφερόμενη στο άρθρο 86 και όσα λέγονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, υπενθύμισε με νόημα ότι ήταν εκείνη ήταν η πρώτη που μίλησε για την αλλαγή του άρθρου 86, αποδίδοντας στον «πανικό» και την «απελπισία» των κυβερνώντων μπροστά στην επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τις όποιες δηλώσεις παραπέμπουν σε δήθεν μη αναθεώρησή του τουλάχιστον όσον αφορά στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.
«Ήμουν τον Φεβρουάριο του 2018 στη Βουλή όταν ζήτησα να υπάρξει δέσμευση όλων ότι θα αλλάξει το άρθρο 86, ότι δεν θα αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία της αναθεώρησης του Συντάγματος ακριβώς για να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο και λίγους μήνες μετά, έστειλα επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που ζητούσα να συμφωνήσουν, να πάμε σε μία συναινετική αναθεώρηση με πρώτο θέμα την αναθεώρηση του άρθρου 86», είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψει τέτοια συμπεριφορά προς το Κίνημα Αλλαγής.
«Καταλαβαίνω τον πανικό τους, καταλαβαίνω ότι είναι σε απελπισία, αλλά ως εδώ με την προβοκάτσια. Δεν θα επιτρέψω να γίνει αυτό σε βάρος του Κίνηματος Αλλαγής, δεδομένου ότι είμαστε η πρώτη δύναμη που έβαλε θέμα αλλαγής του συγκεκριμένου άρθρου, ακριβώς γιατί πρέπει να τελειώσουμε με την υπόθεση της παραγραφής», είπε.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε τον «κ. Τσίπρα και την παρέα του Μαξίμου» να βρουν έναν τρόπο να υπερασπιστούν την πολιτική τους, αντί να «πετάνε λάσπη και προβοκάτσιες» στους αντιπάλους τους. «Γιατί το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, δεν έχει τα κότσια να υποστηρίξει ότι είναι μία προοδευτική δύναμη, υποστηρίζοντας τη πολιτική του», είπε, χαρακτηρίζοντας ως το «το τελευταίο σύντομο ανέκδοτο» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταβληθεί σε νέο ΠΑΣΟΚ.
«Το πραγματικό μέτωπο που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας είναι με ακροδεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές. Αυτή είναι η μόνη γέφυρα που κατάφερε να στήσει», είπε, προσθέτοντας πως δεν έχει καμία σχέση με προοδευτικές πολιτικές.
«Δεν υπάρχει προοδευτική δύναμη άλλη εκτός από το Κίνημα Αλλαγής αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα», είπε, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως «πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά», που στην πραγματικότητα με την πολιτική του χτυπάει την μεσαία τάξη. Για όλους αυτούς τους λόγους, μάλιστα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε ότι «οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει χθες», ευχόμενη να γίνουν σύντομα…

Share.

Comments are closed.