Τάνκερ με ελληνική σημαία στη λίστα των νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας

0

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας, βάζοντας στο στόχαστρο τέσσερις επιχειρήσεις και εννέα πλοία.
Μεταξύ των τάνκερ που βρέθηκαν στο στόχαστρο περιλαμβάνονται πλοία με σημαία της Μάλτας, της Ιταλίας, του Παναμά αλλά και της Ελλάδας.  
Αναφορικά με το τάνκερ που φέρει ελληνική σημαία, πρόκειται για το πλοίο «NEDAS» Χωρητικότητας (DWT) 61328 t και έτος ναυπήγησης το 2005, της ναυτιλιακής εταιρείας Neda Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Λυκιαρδόπουλου
Επίσης, όσον αφορά στις επιχειρήσεις που περιλήφθηκαν στη λίστα, πρόκειται για τρεις επιχειρήσεις της Λιβερίας και μία της Ιταλίας.
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας στον απόηχο και της κρίσης που ξέσπασε τον Ιανουάριο στη χώρα, αφ’ότου ο Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, την ώρα που η Ρωσία, η Κίνα και το Μεξικό επιβεβαίωσαν, μεταξύ άλλων χωρών, τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο.
«Οι σημερινές ενέργειες βάζουν περαιτέρω στο στόχαστρο τον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας που συνεχίζει να παράσχει γραμμή ζωής στο παράνομο καθεστώς του πρώην προέδρου Μαδούρο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη νέα ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. 
«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να λαμβάνουν ισχυρή δράση ενάντια στο παράνομο καθεστώς του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να συμπεριλάβει όσους ενισχύουν το καθεστώς του Μαδούρο και συμβάλλουν στην ανθρωπιστική κρίση της Βενεζουέλας», σημειώνεται επίσης. 

Share.

Comments are closed.