Σάλος με τις αγάπες Κουρουμπλή-Αμβρόσιου – Οργή Σκουρλέτη για τις φωτογραφίες

0

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να φωτογραφηθεί μαζί με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο και να ανεβάσει τις φωτογραφίες αυτές στο twitter.
«Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος», έγραψε στην ανάρτησή του ο Π. Κουρουμπλής ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πάνο Σκουρλέτη στο οποίο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τις φωτογραφίες αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει επιτεθεί πολλάκις στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο στο εξώφυλλο του τελευταίου βιβλίου του παρουσίασε (με φωτογραφικό μοντάζ) να είναι… νεκρός.

Κατέβασε τη φωτογραφία με τον Αμβρόσιο ο Κουρουμπλής μετά τις αντιδράσεις
Σχεδόν μία μέρα μετά και αφού εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις τόσο από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το φιλικά προσκείμενο περιβάλλον, ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής διέγραψε την ανάρτηση με τη φωτογραφία του δίπλα στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι πριν προχωρήσει στη διαγραφή της ανάρτησης, ο Π. Κουρουμπλής είχε υπερασπιστεί επί της ουσίας την επιλογή του, καθώς σύμφωνα με το news247.gr, είπε ότι διαφωνεί μεν με τον Αμβρόσιο αλλά «δημοκρατία είναι πιο μεγαλόψυχη και από τους ιεράρχες και έχει πολύ μεγάλη ανοχή».
Παράλληλα, ενέπλεξε και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι… δείχνει κι εκείνος «γενναιότητα» απέναντι στον Αμβρόσιο.
«Εγώ σαν άνθρωπος έχω μία συγκεκριμένη λογική. Είμαι κατά των αποκλεισμών και υπέρ της ανοχής. Μου λέτε ότι έχει εκφραστεί με βαριά λόγια για τον Πρωθυπουργό. Ποτέ ο κ. Τσίπρας δεν μου έχει κάνει την παραμικρή νύξη γι’ αυτούς που κατά καιρούς τον έχουν προσβάλλει. Ούτε για τον Αμβρόσιο. Δείχνει μία γενναιότητα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής.

Ελ. Ακρίτα κατά ΣΥΡΙΖΑ για Κουρουμπλή με Αμβρόσιο: Η σιωπή κάποιες φορές είναι ξεφτίλα
Νωρίτερα, σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει η Έλενα Ακρίτα, για την… αφωνία του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τη φωτογράφιση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο.
Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έκανε στο facebook, η Ελ. Ακρίτα θυμίζει την υποστήριξη του Αμβρόσιου στη Χρυσή Αυγή, τις φιλοχουντικές θέσεις που έχει εκφράσει, το χυδαία ομοφοβικά σχόλια και ζητά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά «να πάρουν θέση επιτέλους». 
Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:
«Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ πάρτε θέση επιτέλους. Ο Κουρουμπλής ξέρουμε ποιος είναι, αλλά εκεί στο κόμμα σοβαρά τώρα; Ποζάρει με τον Αμβρόσιο, τον ‘φτυστε τους ομοφυλόφιλους’ Αμβρόσιο, τον χρυσαυγίτη χουντικό Αμβρόσιο και είναι απλά Πέμπτη; Μαζέψτε τον επιτέλους, πείτε κάτι, τοποθετηθείτε, καταδικάστε τη στάση του, διαχωρίστε τη δική σας. Η σιωπή ξέρετε δεν είναι πάντα χρυσός κάποιες φορές είναι απλώς ξεφτίλα»

Άδειασμα από την «Εφημερίδας των Συντακτών»
Η φιλοκυβερνητικής «Εφημερίδας των Συντακτών» προχώρησε σε ένα μεγαλοπρεπέστατο «άδειασμα» προς τον πρώην υπουργό μεταφέροντας στην ηλεκτρονική της μορφή την είδηση με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει μιαν απάντηση για τον Κουρουμπλή», αφήνοντας ουσιαστικά έκθετο μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει η ΕφΣυν: «Ορισμένοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάρουν ψήφους φαίνεται ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Εν προκειμένω ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβασε στο twitter φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μαζί με τον υμνητή της Χρυσής Αυγής, τον ρασοφόρο εκπρόσωπο του σκοταδισμού και του ρατσισμού, μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο, κατά την επίσκεψή του σε ίδρυμα ηλικιωμένων της περιοχής του Αιγίου (…) Δεν θα μπούμε στον κόπο να υπενθυμίσουμε τι εστί Αμβρόσιος. Απλώς θα υποβάλλουμε ένα ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κάλεσμα, το οποίο διατυμπανίζει, για τη δημιουργία προοδευτικού πόλου ως ανάχωμα στην Ακροδεξιά, περιλαμβάνει και φωτογραφίες υποψηφίου του παρέα με τον καταδικασθέντα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους μητροπολίτη; Η κοινωνία περιμένει μιαν απάντηση».

Το ειρωνικό tweet του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αγκαλιές και τις αγάπες του Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο εξαπέλυσε με ένα ειρωνικό tweet και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σημειώνοντας: «ΣΥΡΙΖΑ και νεοναζί προσκυνούν τον Αμβρόσιο! Αυτά είναι προοδευτικά μέτωπα

Share.

Comments are closed.