Παύλος Χρηστίδης: Η ΣΥ.Π.ΣΥ (ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία) είναι ένα κόμμα μιας χρήσης – Απομένει να καλέσουν και τον Άκη

0

Ενοχλημένοι, αλλά καθόλου προβληματισμένοι, αφού θεωρούν πως στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι που τους αγγίζει, εμφανίζονται στο Κίνημα Αλλαγής, στον απόηχο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι το Σάββατο.
Για «κόμμα μίας χρήσης» που μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης στον ΣΚΑΪ, επιχειρώντας ένα λογοπαίγνιο με το ακρωνύμιο του τίτλου «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», ήτοι «ΣΥΠΣΥ», που διαβάζεται και ως … «σήψη».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της της γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασίας Ξεπαπαδέα είπε:
«Είναι μείζον θέμα ηθικό και πολιτικό. Δεν μπορεί να παραμένει στη θέση της η Γενική Γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς, όταν είχε αυτή την πορεία. Έπρεπε να έχει ήδη απομακρυνθεί.
Ως δικηγόρος σέβομαι απόλυτα  την επαγγελματική πορεία του καθενός και καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχει μία διαδρομή στην οποία μπορεί να υπερασπιστεί και συμφέροντα που πάνε απέναντι στο κράτος. Δεν μπορεί όμως την ίδια ώρα που το κάνει αυτό να είναι και σύμβουλος του κράτους. Υπάρχει μείζον θέμα δεν μπορεί να είναι στη θέση της και θα πρέπει μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση να απομακρυνθεί. Και φυσικά τις απαντήσεις σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να τις δώσει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαγγελόπουλος και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι την έχουν διορίσει.
»

Για τις ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε:
«Υπάρχει προφανώς ηθικό ζήτημα και υπάρχει και πολιτικό πρόβλημα για το Μέγαρο Μαξίμου. Η ελίτ του κ. Τσίπρα κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι κατηγορούσε τους άλλους ότι έκαναν. Πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις και για τις υποθέσεις Πετσίτη, ο οποίος ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες στιγμές του κ. Τσίπρα από την Καισαριανή μέχρι το Δημοψήφισμα.
Εμείς διαχωρίζουμε τον κόσμο που πίστεψε τον Αλέξη Τσίπρα τον Γενάρη του 2015 και τον κόσμο που βλέπει αυτή την εικόνα απόγνωσης. Απευθυνόμαστε σε αυτόν και του ζητάμε να έρθει να συνδιαμορφώσει μαζί μας μια νέα σελίδα ελπίδας και πίστης για την πατρίδα μας και την πραγματική Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη

Τέλος για τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε 100 λεωφορεία για να γεμίσει ένα γήπεδο κι έκανε αντιπαράθεση με το ότι την προηγούμενη εβδομάδα 4000 σύνεδροι με δικά τους έξοδα γέμισαν πριν από μία εβδομάδα το ΣΕΦ είπε.
«Αρνούμαι  ως νέος άνθρωπος να  αποδεχτώ ότι η κανονικότητα είναι αυτή που είδαμε προχθές στο Γαλάτσι..
Η ουσία του ζητήματος όμως είναι ότι υπάρχει ένα αξιακό και ένα ηθικό πλαίσιο στην πολιτική. Εμείς αυτό το υπηρετούμε με βάση το τι έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, αλλά και με το τι θέλουμε να κάνουμε από εδώ και μπρος. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να διασωθεί επιστρέφοντας στο παρελθόν με ένα κόμμα μιας χρήσης. Αυτό το κόμμα το οποίο είναι το κόμμα ΣΥΠΣΥ (ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία) είναι ΣΗΨΗ. Είναι ένα κόμμα το οποίο είναι μιας χρήσης που μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει.
Έχουμε την κ. Κουντουρά που έλεγε το καλοκαίρι ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κάτι που δεν θα το ψηφίσουμε ποτέ και τώρα για να κρατήσει την καρέκλα του βουλευτή και του υπουργού την ψηφίζει μέρα μεσημέρι. Είναι μια συναλλαγή.
Είναι άλλο πράγμα η αλλαγή, οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό πλαίσιο και είναι άλλο πράγμα τα πράσινα άλογα του κ. Τσίπρα. Αυτά τα οποία βλέπουμε είναι εκτός οποιασδήποτε λογικής. Πάνω από 100 λεωφορεία χρειάστηκε ο κ. Τσίπρας για να γεμίσει ένα γήπεδο. Εμείς με 4.000 συνέδρους γεμίσαμε πριν από μία εβδομάδα το ΣΕΦ. Με ανθρώπους που ήρθαν από όλη την Ελλάδα, πληρώνοντας οι ίδιοι τα έξοδά τους και όχι με όλους αυτούς τους οποίους οι Γενικοί και οι Ειδικοί Γραμματείς παίρνανε τηλέφωνο και τους πίεζαν για να εμφανιστούν στη συνάντηση στο Γαλάτσι, για να κουνάνε τις σημαίες ενός κόμματος που τους έλεγε Γερμανοτσολιάδες και προδότες μέχρι πριν 3-4 χρόνια.
Η χώρα μπορεί, αξίζει και πρέπει να ζήσει καλύτερα. Υπάρχει έκρηξη ελπίδας στην πατρίδα μας, αυτή μπορεί να την εκφράσει μία πραγματικά προοδευτική δύναμη. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες στις 26 Μαΐου να δώσουν φωνή και στον  Φρανς Τίμερμαν και στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Να ανοίξουμε μία νέα σελίδα στην Ευρώπη που την έχουμε τόσο πολύ ανάγκη

Share.

Comments are closed.