Πόσο εύκολα είναι τα πράγματα για το ΣΥΡΙΖΑ από δω και πέρα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

0

Στου Μαξίμου διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν όλες, μα όλες τις διαθέσιμες δημοσκοπήσεις και τους πιάνει πονοκέφαλος. Το κοινό στοιχείο όλων αυτών είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια παρερμηνειών, των προθέσεων του εκλογικού σώματος.
Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές καταγράφεται κοντά στο 10 %, και εάν επιβεβαιωθεί τη βραδιά της 26ης Μαΐου, τότε το αποτέλεσμα αυτό θα είναι απολύτως καταστροφικό για το κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με δημοσκόπους, ένα τέτοιο αποτέλεσμα προδιαγράφει συντριβή του κυβερνώντος κόμματος όποια ημερομηνία  διεξαχθούν, μετά τις ευρωεκλογές, οι εθνικές εκλογές. Σημειώνεται ότι ένα μήνα πριν, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν θέσει ως διαχειρίσιμη,  μια  διαφορά κοντά στο 5%.
Εκείνο που διαπιστώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τις συνεχιζόμενες δημοσκοπήσεις, είτε πρόκειται για ευρωεκλογές, είτε για εθνικές εκλογές, είναι πως η αντιστροφή του πολιτικού κλίματος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια πολύ δύσκολη έως αδύνατη υπόθεση. Και τούτο γιατί η πολιτική των «καλών ειδήσεων», δηλαδή των παροχών, των θετικών ρυθμίσεων, των δεκάδων χιλιάδων διορισμών και των υποσχέσεων, της φιέστας στα Σκόπια, αλλά και της προσπάθειας που επιχειρείται για το σχηματισμό μιας προοδευτικής συμμαχίας, αφήνουν τους πολίτες αδιάφορους, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εισπράττει, αυτά που ανέμενε, ούτε από τη λεγόμενη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ‘’πουλά’’ τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, που είναι αμφίβολης ποιότητας και αδυνατεί να ‘’πουλήσει’’ στους πολίτες, ένα νέο όνειρο, ένα νέο σχέδιο γιατί απλά δεν διαθέτει», σημειώνει με νόημα παλιό κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναλίσκεται στο διαχωρισμό των πολιτών, προκειμένου να συσπειρώσει ένα πολύ μικρότερο κομμάτι από αυτό που είχε.
Δυστυχώς οι πολίτες, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, επηρεάζονται περισσότερο από τα θέματα της οικονομίας. Διαπιστώνουν ότι η χώρα οδηγείται σ’ ένα νέο τέλμα και ότι πια  η κυβέρνηση έχει χάσει τη δυναμική της. Η ανάπτυξη βαίνει μειούμενη τα τελευταία τρίμηνα, χωρίς πρόγραμμα ουσιαστικής εξόδου από την κρίση.

  • Οι πανηγυρισμοί Τσίπρα στην Ιθάκη και το αφήγημα της καθαρής εξόδου, δεν έχουν πια αντίκρισμα. Η κυβέρνηση, ήδη, τις τελευταίες μέρες, επανέλαβε τη δέσμευσή της στους δανειστές για αύξηση της φορολογίας από το 2020, μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου, προκειμένου να πάρει τη δόση του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Δέσμευση, όμως, που θα πλήξει ευθέως τους συνταξιούχους και όσους απασχολούνται με βάση τον κατώτατο μισθό, από τους οποίους θα αφαιρέσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
  • Η επίσκεψη στα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν λείανε τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και κυρίως στην Μακεδονία, αλλά αντίθετα αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από τα αρνητικά και εθνικά επιζήμια στοιχεία της συμφωνίας των Πρεσπών.
  • Η προσπάθεια ανατροφοδότησης της κοινής γνώμης με παλαιές υποθέσεις σκανδάλων, όπως τα δάνεια των κομμάτων, Nvartis κλπ βρίσκει απέναντί της την νέα υπόθεση Πετσίτη, που ανήκε στην παρέα Τσίπρα- Παππά. Μια υπόθεση, που ύστερα από τις νέες αποκαλύψεις για τη διασύνδεση της Γ.Γ. για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, με τον γνωστό κύπριο δικηγόρο κ Αρτεμίου, ειδικό στις offshore εταιρίες, παίρνει άλλες διαστάσεις και φτάνει στην εξώπορτα του Μεγάρου Μάξιμου, σύμφωνα με τη ΝΔ.

Το μέλλον μένει να δείξει ποιος θα επιβεβαιωθεί τελικά.

Share.

Comments are closed.