28 μέλη της ΚΕ αντιδρούν θεωρούν αντικαταστατικές τις διαγραφές στη ΔΗΜΑΡ

0

Έντονα αντέδρασαν 28 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, πολλοί εκ των οποίων διεγράφησαν χθες από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, επειδή αντιδρούσαν στην συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα το πρωί τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που διαφωνούν με την απόφαση για τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν στα γραφεία του κόμματος, για να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στην ηγεσία.
Πάντως είναι δεδομένο ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος διέγραψε τα 30 από τα 81 μέλη της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, τα οποία αντιδρούσαν στην απόφασή του να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο κ. Θεοχαρόπουλος με ανακοίνωση του γραφείου τύπου επιβεβαίωσε ότι έγιναν διαγραφές αλλά αποκάλεσε fake news και προπαγάνδα όσα εγράφησαν, τονίζοντας ότι διεγράφησαν μόνο όσοι είχαν ήδη συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωσή των 28 διαφωνούντων μελών της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ:
«Οι ανησυχίες μας και οι προειδοποιήσεις μας για τη διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται.

Χθές συγκλήθηκε αιφνιδίως η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ στην οποία επικυρώθηκε η πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση αυτή έγινε με αντι-καταστατικούς όρους οι οποίοι και δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς. Συγκεκριμένα μια περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές από τα 81 μέλη της Κ.Ε διέγραψε όσους όχι μόνο εξελέγησαν στην νέα Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσους υπήρχαν «υποψίες» για συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας τον αριθμό της Κ.Ε στους 51. Στόχος ήταν να υπάρχει απαρτία και δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας.
Έτσι ακυρώνεται το εγχείρημα που ξεκινήσαμε το 2015 για τη διαμόρφωση ενός Σοσιαλδημοκρατικού φορέα όπως αποφασίσαμε στην Πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη.
Οι επιλογές του Θανάση Θεοχαρόπουλου βρίσκονται στον αντίποδα των διαθέσεων ευρύτερων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας που καθημερινά διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της Κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορούν να καλύψουν επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή χθές στο Γαλάτσι.
Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα. Είναι όμως θλιβερό γεγονός το ότι όλες αυτές οι ενέργειες ξεπερνούν και τα στοιχειώδη όρια σοβαρότητας.
Δυστυχώς οι αξίες θυσιάζονται στο βωμό μιας σφραγίδας και προσωπικών επιδιώξεων.
1. Aναστασίου Φωτεινή
2
. Βελεγράκης Μανώλης
3
. Γιάνναρος Γιώργος
4
. Δαρσινός Τάσος
5
. Καρατέγος Κώστας
6
. Καρακικές Μάκης
7
. Κομματάς Κώστας
8
. Κόσσυβα Κατερίνα
9
. Λαμπάτος Γαβρίλης
10. Μαλέλης Σταμάτης
11
Μαργαρίτης Θόδωρος
12
. Μοχιανάκης Κωστής
13
. Μπουλαμπασάκος Γιώργος
14
. Μπουρνόβα Ευγενία
15
. Μώρου Ισμήνη
16
. Οικονομίδης Γιώργος
17
. Παγκάλου Έφη.
18
. Πανδης Κώστας
19
. Παπαιωάννου Αντώνης
20
. Παπουτσής Αλέξανδρος
21
. Πολάτος Άρης
22
. Πολύμερος Χρήστος
23
. Σιακαντάρης Γιώργος
24
. Τζιάς Παύλος
25
. Τσιτήλου Σόνια
26
. Φερέτος Δημήτρης
27
. Χαριζάνης Θόδωρος
28.  Χεϊρ Ρικάρντο»
Όπως έχουμε αναφέρει κι ΕΔΩ χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μετά από πολιτική διαφωνία  κι  αλλά 5 μέλη της ΚΕ (Ν. Τσούκαλης, Θ. Ψύρρας, Γ. Γεωργάτος, Χ. Γκαρμπούνης, Στ. Παναγούτσος). .

Και μια πολιτική επισήμανση: Η απόφαση πάρθηκε με 30 ψήφους. Οι διαφωνούντες έχουν άθροισμα 28 + 5= 33, με ό.τι αυτό σημαίνει!

Share.

Comments are closed.