Χαλάνδρι: Παρέμβαση του υπ. Δημάρχου Παναγιώτη Βάσιου για το ΧΕΥ 9

0

Ο  υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Παναγιώτης Βάσιος, με παρέμβασή του, αναφέρεται στο ζήτημα που έχει προκύψει με το οικόπεδο ΧΕΥ 9 στην περιοχή Πατήματος Χαλανδρίου και ζητά από τον νυν δήμαρχο να μην προχωρήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ Βάσιου

«Ζητάμε από την διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου να μην προχωρήσει την διαδικασία «ανάθεσης δεκατριών (13) διαφορετικών μελετών και επιπλέον τη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης» για το έργο «Μελέτη διαμόρφωσης αμαξοστασίου συνεργείου και χώρου ΚΔΑΥ για τις ανάγκες του Δήμου» στο ΧΕΥ 9 με προεκτιμώμενη αμοιβή συνολικά €650.000,00 με ΦΠΑ.
Για πoιο λόγο ζητάμε να σταματήσει κάθε περαιτέρω ενέργεια:

  1. Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης αφορά όλους τους πολίτες και πρέπει να επιλυθεί με όσο το δυνατόν:
    μεγαλύτερη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου και
    • μεγαλύτερη συναίνεση των πολιτών της πόλης μας.
  2. Σε αντίθεση με το ζητούμενο συναινετικό κλίμα, σήμερα παραμονές εκλογών:
    Πάρθηκε στις 21.02.2019 στο Δ.Σ η απόφαση για την ανάθεση των μελετών με 14 ψήφους υπέρ και 14 κατά (σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων) και υπερίσχυσε η ψήφος της Προέδρου του Δ.Σ. Θεωρούμε ότι η διοίκηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για να προχωρήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα.
    • Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και αντιδρούν για την απόφαση της διοίκησης του δήμου Χαλανδρίου (με την ψήφο και άλλων συνδυασμών της αντιπολίτευσης) για τον καθορισμό χρήσης χώρου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ΚΔΑΥ κ.α. στο ΧΕΥ 9 αλλά και για την απόφαση 102/2019 του Δ.Σ για την εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης μελετών. Μιλούν μάλιστα για παρασκηνιακές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες της Δημοτικής Αρχής.
  3. Θεωρούμε ότι η κάθε διοίκηση του δήμου οφείλει παραμονές εκλογών να αποφεύγει να δεσμεύει την επόμενη διοίκηση σε τόσο σημαντικά θέματα για την πόλη μας.
    Γεννιούνται εύλογα ερωτήματα. Προς τι η βιασύνη για την ανάθεση των μελετών λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές; 
  4. Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και όπως όλοι γνωρίζουμε οι αποφάσεις του Δ.Σ θα απαιτούν ευρεία συνεργασία και εκεί πιστεύουμε ότι πρέπει να συζητηθεί αυτό το μεγάλο θέμα.
    Ο σημερινός Δήμαρχος συνεχίζει να διχάζει αντί να ενώνει τους δημότες.

Ζητάμε από το Δήμαρχο να υποχωρήσει, να σταματήσει κάθε διαδικασία στην προεκλογική περίοδο και να μη δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Η σημερινή διοίκηση του Χαλανδρίου σε όλες τις κύριες πολιτικές της μας οδήγησε σε αδιέξοδα όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση και μας ζημίωσε οικονομικά και περιβαλλοντικά. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις και με την ψήφο μέρους της αντιπολίτευσης. Οι κάτοικοι έχουν δίκαιο που δεν τους εμπιστεύονται. Υπάρχει άλλωστε και το προηγούμενο με το ΧΕΥ 8 που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.
Δεν ψηφίσαμε και δε μας δεσμεύουν οι αποφάσεις για το ΧΕΥ 9.
Θεωρούμε απαράδεκτο γεγονός το ότι δόθηκαν τόσα πολλά λεφτά για την αγορά ενός ακινήτου χωρίς να είναι γνωστό εάν είναι εκμεταλλεύσιμος ο χώρος.

Ο συνδυασμός μας θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στις 13 Απριλίου 2019 ώρα 18.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 8ου Γυμνασίου Χαλανδρίου»

Share.

Comments are closed.