Αλεξάνδρα Σαγρή*: Το νέο δεν έχει μόνο ηλικιακά χαρακτηριστικά, αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά

0

Η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη νέων στελεχών τη Δημοκρατικής συνεργασίας Εκπαιδευτικών Π.Ε. είναι γεγονός.
Συγχαρητήρια στο συντονιστικό της παράταξης και το γραμματέα για την πρωτοβουλία.
Είμαστε η μόνη παράταξη στο χώρο των εκπαιδευτικών Π.Ε. που ανοίγουμε δρόμους σε νέα στελέχη.
Το νέο βέβαια που τόσο έχει κακοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, σημαίνει νέο παράδειγμα, νέο ήθος, νέο ύφος, σημαίνει όρεξη, διάθεση, δεν έχει μόνο ηλικιακά χαρακτηριστικά, αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά προχωράμε σε νέους αγώνες με την εμπειρία των μεγαλυτέρων μας, που χάραξαν το δρόμο στους αγώνες, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες, να διεκδικήσουμε εμείς καλύτερες μέρες για το χώρο μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας, το παρελθόν μας.
Είναι η παράταξη μας που έχει προσπαθήσει για τις μεγαλύτερες αλλαγές και κατακτήσεις στον κλάδο των δασκάλων ως ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών.
Είμαστε περήφανοι για την παράταξή μας, τις κατακτήσεις της.
Είμαστε περήφανοι όμως και για τον πολιτικό φορέα στον οποίο αναφερόταν η παράταξή μας που ήταν το ΠΑΣΟΚ.
Είμαστε περήφανοι για την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού που καλλιεργήθηκε  ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και στο κίνημα που αφουγκραζόταν και έκανε πράξη τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.
Πώς να ξεχάσω ως δασκάλα στο δημόσιο σχολείο, τις μέρες και τα έργα του ΠΑΣΟΚ στην εκπαίδευση;
Πώς να ξεχάσω τη θέσπιση της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών στο νηπιαγωγείο, πώς να ξεχάσω τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων στη διοίκηση των σχολείων, την κατάργηση των επιθεωρητών και την αντικατάσταση τους από τους σχολικούς συμβούλους με υποστηρικτικό και παρωθητικό ρόλο, την ίδρυση των ανώτατων πανεπιστημιακών παιδαγωγικών σχολών, την εισαγωγή στοιχείων παιδοκεντρισμού στα βιβλία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Πώς να ξεχάσω τη θέσπιση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου από το ΠΑΣΟΚ, που άνοιξε χιλιάδες θέσεις εργασίας και οδήγησε στο μόνιμο διορισμό χιλιάδες δασκάλους.
Πώς να ξεχάσω το θεσμό του ΑΣΕΠ και των αξιοκρατικών προσλήψεων;
Φυσικά και στον τομέα της εκπαίδευσης έγιναν και πολλές παραλείψεις και λάθη, το έργο όμως αποτιμάται εξαιρετικά θετικό.
Η υποχρηματοδότηση πλέον της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει σε αποσάθρωση το βασικό πυλώνα της παιδείας, που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
Το Κίνημα Αλλαγής ως ο νέος φορέας της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας,  είναι που πρέπει να ορθώσει θέσεις και προτάσεις συγκεκριμένες ως προς αυτό άμεσα και δυναμικά.
Η περίοδος που διανύουμε συνάδελφοι, είναι γεμάτη ανατροπές, ανακατατάξεις και θυσίες, αλλά και ώρα για νέες προσπάθειες και ευκαιρίες.
Τα πρόσωπα ομορφαίνουν τους θεσμούς, τα πρόσωπα ευθύνονται με τις πράξεις τους για την αλλαγή.
Είναι η ευκαιρία μας, για τον κλάδο μας, την παιδεία μας, τη χώρα μας.

* H Aλεξάνδρα Σαγρή είναι δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση και
Υπ.Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Βόρειος Τομέας Αθήνας

Πατήστε και δείτε τα 6 προηγούμενα άρθρα της Αλεξάνδρας Σαγρή

Share.

Comments are closed.