Ένωση Εισαγγελέων για την επίθεση στα Εξάρχεια: Άβατο εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών

0

Για «άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών» κάνει λόγο η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, μετά την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού στα Εξάρχεια.
Με ανακοίνωσή της στηλιτεύει την αδράνεια στην αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα ζητάει άμεσα μέτρα για την προστασία των εισαγγελέων και την πάταξη της παραβατικότητας σε περιοχές της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων
«Εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών  στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

  • λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας,
  • αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.»

Το ιστορικό της απειλής με καλάσνικοφ των λιμενικών
Δεν έχει ξανασυμβεί περιστατικό σαν αυτό που σημειώθηκε στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης. Επτά άνδρες του Λιμεναρχείου Πειραιά με την συνδρομή Εισαγγελέα μετέβησαν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσσού, στα Εξάρχεια για κατ’ οίκον έρευνα και λίγη ώρα αργότερα δέχθηκαν επίθεση από ένοπλους κουκουλοφόρους

Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Σύρο ο οποίος κατόπιν ελέγχου βρέθηκε να κατέχει ναρκωτικές ουσίες. Ο Σύρος ενημέρωσε τους λιμενικούς ότι είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά από τα Εξάρχεια. Το κλιμάκιο του Λιμενικού μαζί με τον εισαγγελέα μετά έρευνα στο συγκεκριμένο σπίτι εντόπισε 1,5 κιλό χασίς και ένα πιστόλι, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη δύο γυναικών
Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό θα ακολουθούσε. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί περίπου 40 με 50 άτομα έφτασαν στο σημείο και απείλησαν τους λιμενικούς με καλάσνικοφ και με περίστροφα, ενώ κάποιοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Οι κουκουλοφόροι απαίτησαν την απελευθέρωση της μία εκ των δύο γυναικών και στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή με τους λιμενικούς. 
Το αποτέλεσμα ήταν δύο λιμενικοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ο ένας λιμενικός είχε δεχθεί τρεις μαχαιριές στον μηρό, ενώ ο δεύτερος γροθιές στο πρόσωπο. Οι δράστες άρπαξαν και τα όπλα των λιμενικών τράπηκαν σε φυγή.

Share.

Comments are closed.