Μήνυμα των κατοίκων της Χιμάρας για τις ελληνικές περιουσίες

0

Μήνυμα από τους κατοίκους της Χιμάρας μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης να απαλλοτριώσει ελληνικές περιουσίες
«Με την ενότητα και τον αγώνα μας καταφέραμε να αποτρέψουμε την τελευταία απόπειρα να μας πάρουν τη γη μας. Η απόφαση 172 φαίνεται ότι αποσύρθηκε» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Χιμάρας και «Ομόνοιας»:
«Με την ενότητα και τον αγώνα μας καταφέραμε να αποτρέψουμε την τελευταία απόπειρα να μας πάρουν τη γη μας. Η απόφαση 172 φαίνεται ότι αποσύρθηκε. Και χάρη στο ενδιαφέρον των ανθρώπων που στέκονται δίπλα μας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υιοθετηθούν τροπολογίες που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εγγράψουμε τις περιουσίες μας που βρίσκονται στην παραθαλάσσια περιοχή της Απόφασης 708. Έτσι, όσοι έχουν τίτλους σε αυτή την περιοχή, θα έχουν την ευκαιρία, να τους γράψουν ενώ όσοι δεν είχαν πάρει τίτλο, αλλά είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία, θα μπορέσουν να την ολοκληρώσουν. Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν όπως περιμένουμε, οι προσφυγές που είχαμε ετοιμάσει δεν θα χρειαστεί να κατατεθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε νομικά άμεσα. Όμως, τα χαρτιά που συγκεντρώσαμε για το Δικαστήριο θα τα χρησιμοποιήσουμε τώρα για την εγγραφή της γης μας. Και θα έχουμε τους δικηγόρους μας να παρακολουθούν κάθε βήμα. Βέβαια αυτό δε λύνει το γενικότερο πρόβλημα. Απλά μας πάει εκεί που ήμασταν πριν το Δεκέμβριο και πριν την 708. Το πιο σημαντικό είναι η εφαρμογή. Και για αυτό θα χρειαστεί να μείνουμε ενωμένοι. Θα δοθούν λίγοι μήνες για να κάνουμε τις εγγραφές. Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να συγκεντρώσουμε τα χαρτιά μας και να κινηθούμε γρήγορα. Η Ομόνοια θα έχει στη διάθεσή σας τους δικηγόρους για να σας βοηθήσουν και να παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας, ώστε να προλάβουμε εντός των προθεσμιών να γίνει η πρώτη εγγραφή. Διότι, ό,τι δεν γραφτεί τώρα, το κράτος θα πει ότι είναι δικό του. Για αυτό πρέπει να ειδοποιήσετε και τους συγγενείς σας να κάνουν τις διαδικασίες, για όσες περιοχές έπιανε η 708. Ο αγώνας που κάνουμε όμως δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι κάθε Χειμαρριώτης να μπορέσει να πάρει τίτλο για το σπίτι ή το χωράφι των παππούδων του και να το γράψει στο υποθηκοφυλακείο. Τα τελευταία χρόνια υιοθετήθηκαν πολλοί νόμοι που σκοπό έχουν να πάρουν τη γη μας. Και πρέπει είτε πολιτικά να αλλάξουν ή δικαστικά να τους ακυρώσουμε. Εύχομαι να έχουμε καλές εξελίξεις. Εάν συμβεί αυτό, όπως και με το σχέδιο ανάπλασης και τις κατεδαφίσεις που αποτρέψαμε, θα είναι απόδειξη ότι, όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα δικαιώματά μας».

Share.

Comments are closed.