Με συλλογική εκπροσώπηση από την Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια στις αυτοδιοικητικές εκλογές

0

Με «συλλογική εκπροσώπηση» θα πορευθεί προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια.

Η ανακοίνωση της παράταξης
«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε τον δρόμο, περπατώντας τον. Ο καλύτερος τρόπος να τον περπατήσουμε είναι αφ’ ενός να είμαστε συνεπείς με όσα πιστεύουμε και αφ’ ετέρου να λειτουργούμε σήμερα με βάση το πρότυπο της κοινωνίας που οραματιζόμαστε για το αύριο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:
«Δημότες όλων των ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων ενώσαμε τις δυνάμεις μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, που οδήγησαν σε απόγνωση τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού και διεκδικούμε να διαμορφωθεί η πόλη μας σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοτών της, που είναι για μας πάνω  από τα κέρδη τους.
Η πρότασή μας για τον Δήμο βρίσκεται στον αντίποδα της δημαρχοκεντρικής διαχείρισης της εξουσίας από παρατάξεις, που μπορεί να ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά καταλήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αποφάσεις και πολιτικές του Δήμου να καθορίζονται από τη διαβούλευση του επικεφαλής με μηχανισμούς και αυλικούς του, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.
Διαφωνώντας με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και τους περιορισμούς που αυτό συνεπάγεται, επιλέγουμε να αμφισβητήσουμε στην πράξη αρχηγικά και ιεραρχικά μοντέλα και στερεότυπα, καθώς και προσωποποιημένες και ατομικίστικες πολιτικές και πρακτικές. Προκρίνουμε ένα μοντέλο λειτουργίας που βασίζεται στη συμμετοχικότητα, τη συλλογική δράση, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, τον σεβασμό της πλειοψηφίας στη μειοψηφία, αξίες και πρακτικές αδιαπραγμάτευτες.
Εκκινώντας από αυτό το πολιτικό σκεπτικό, αποφασίσαμε τη συγκρότηση μιας οχταμελούς ομάδας συλλογικής εκπροσώπησης, με βάση κριτήρια, όπως ο πολιτικός, αλλά και ο ηλικιακός πλουραλισμός, η ισότιμη συμμετοχή γυναικών και η συμμετοχή εργαζομένων από διαφορετικούς χώρους. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, που θα πρέπει βάσει του νόμου να υπάρχει, θα ανακοινωθεί πριν την κατάθεση του ψηφοδελτίου.
Στα στερεότυπα για το περιεχόμενο και τη διαδικασία των δημοτικών εκλογών, εμείς απαντάμε παραπέμποντας στον γεωγράφο Ντέιβιντ Χάρβεϊ, από το βιβλίο του «Εξεγερμένες πόλεις. Από το δικαίωμα στην πόλη στην επανάσταση στην πόλη»: «Το ερώτημα τι είδους πόλη επιθυμούμε δεν μπορεί να διαχωριστεί από το ερώτημα τι είδους άνθρωποι θέλουμε να είμαστε, τι είδους κοινωνικές σχέσεις αναζητάμε, ποιο είδος ζωής επιθυμούμε».

Η οκταμελής επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια αποτελέιται από τους:

Θοδωρής Αλεξίου: Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και ζει στο Χαλάνδρι από το 1986. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και αργότερα της Β’ Πανελλαδικής. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της δεκαετίας του ’80 μέσα από τις Αριστερές Συσπειρώσεις. Συμμετείχε στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκτάκτων υπαλλήλων του ΥΠΠΟ και ως μόνιμος εκπαιδευτικός από το 2000 στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις- Συσπειρώσεις- Κινήσεις εκπαιδευτικών. Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων- Ζεφυρίου- Φυλής (2012-14). Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της (2012-2015). Το 2015 εντάχθηκε στη ΛΑΕ. Από το 1994 συμμετέχει ενεργά στα κινήματα της πόλης μας μέσα από την Αυτόνομη Αριστερή Συσπείρωση και την εφημερίδα «Στάση στο Χαλάνδρι». Υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές το 1998 και 2002 με την «Αντίσταση στο Χαλάνδρι» και το 2006, το 2010 και το 2014 με την «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου». Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Παιδείας μέχρι την παραίτησή του (2016). Ανεξαρτητοποιήθηκε διαφωνώντας το 2017.

Νάσια Δακοπούλου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και ζει στο Χαλάνδρι από το 2009. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Αγγλίας και διδακτορικές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και την Εκπαιδευτική Πολιτική. Από το 1991 διδάσκει στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από το 2005 στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση». Συμμετείχε στο εκπαιδευτικό κίνημα της δεκαετίας του ’90 μέσα από το σχήμα «Δάσκαλοι σε Κίνηση». Υποψήφια με την «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2014. Μέλος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (2014-2016). Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα της πόλης μας. Μέλος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε» μέχρι το 2016 και μέλος της ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών.

Γρηγόρης Καλομοίρης: Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954. Είναι χημικός και εργάζεται στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας του πρώτου μεταδικτατορικού συλλόγου φοιτητών της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1974. Το 1991 εντάχθηκε στο Συνασπισμό και από το 1993 μέχρι το 2015 ήταν μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ  και του ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και εντάχθηκε στη ΛΑΕ. Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της ΟΛΜΕ. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχει ενεργά στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων και της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και την εκπροσώπησε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις περιόδους 2008-09 και 2013-17. Ανεξαρτητοποιήθηκε διαφωνώντας το 2017.

Δήμητρα Κυρίλλου: Γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και γνώρισε την επαναστατική αριστερά μέσα από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος στις γραμμές των Αριστερών Συσπειρώσεων Φοιτητών. Είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Πανελλαδικού Συντονιστικού της Οργάνου.
Δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση (διεθνείς διαδηλώσεις Πράγας-Γένοβας) και συμμετείχε στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Κοινωνικά Φόρουμ, όπου είχε εισηγηθεί σε ζητήματα φύλου και σεξιστικών διακρίσεων. Επίσης στο αντιπολεμικό κίνημα, για την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και στις αποστολές της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα». Στα κινήματα πόλης συμμετέχει ενεργά από το 2002 με την «Αντίσταση στο Χαλάνδρι» και την «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» (2006 – 2014).
Από το 1989 εργάζεται σαν πολιτικός μηχανικός υδραυλικών έργων στην Ελλάδα και το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία. Είναι μέλος της Αριστερής Αγωνιστικής Ενωτικής Συσπείρωσης. Όταν προλαβαίνει, μελετά και γράφει για την τέχνη του σινεμά.

Σωτήρης Λαπιέρης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Εργάζεται στον Συνήγορο του Πολίτη. Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο, ενώ τώρα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δραστηριοποιήθηκε στο μαθητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, όντας πρόεδρος του 15μελούς του 4ου Λυκείου Χαλανδρίου (‘07-’08). Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τα ΕΑΑΚ, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι πτυχιούχος. Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυση της (2009),από την οποία αποχώρησε το 2015 για να ενταχθεί στη ΛΑΕ. Μέλος της Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου από το 2010 και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της στις εκλογές του ‘10 και του ‘14, από την οποία αποχώρησε  διαφωνώντας το 2107. Παράλληλα συμμετείχε σε πρωτοβουλίες του Χαλανδρίου (Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “Σβήστε τους”, Πρωτοβουλία Κατοίκων Κάτω Χαλανδρίου ενάντια στις κεραίες κινητής. Επιτροπή Αγώνα ενάντια στους Πλειστηριασμούς στο Χαλάνδρι).

Αλεξάνδρα Μακρή: Γεννήθηκε στο Βόλο και ζει στο Χαλάνδρι τα τελευταία 20 χρόνια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ειδικότητα στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και διδακτορικό στο Μόναχο. Εργάστηκε για 15 χρόνια στο ΙΚΑ ως γυναικολόγος και σε διάφορα μαιευτήρια της Αθήνας ως σήμερα. Από εξαετίας μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Προσέφερε εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες στα Ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα μέσα από τη συμμετοχή της σε Φοιτητικές Επιτροπές Αγώνα, συνελήφθη από την Ασφάλεια και της ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τις Πρυτανικές Αρχές. Μετά τη μεταπολίτευση συμμετείχε σε ανεξάρτητα σχήματα φοιτητών και γιατρών και σε φεμινιστικές οργανώσεις. Ιδρυτικό μέλος του Ομίλου «Πρωταγόρας» με τον Μιχάλη Ράπτη (Πάμπλο). Από δεκαετίας μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από 20ετίας μέλος της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και υποψήφια στις εκλογές του 2010 και 2014. Από νεαρή ηλικία συμμετέχει σε αυτόνομες φεμινιστικές οργανώσεις και είναι μέλος του ΔΣ της γυναικείας οργάνωσης «Το Μωβ».

Ναταλία Μιχαηλίδου: Γεννήθηκε το 1989, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. Υπήρξε μέλος των σχημάτων ΕΑΑΚ και του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα του ‘11. Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μετέπειτα της Λαϊκής Ενότητας στρατεύτηκε στην προοπτική δημιουργίας ενός μετώπου της Αριστεράς ενάντια στα μνημόνια. Αγωνίστηκε ενάντια στη δημιουργία ΣΜΑ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και για την απόδοση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων στους πολίτες. Σήμερα ζει στο Χαλάνδρι, εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου.

Παναγιώτης Τζούρας: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και μένει στο Χαλάνδρι από το 1958. Μαθηματικός, εργάστηκε 32 χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση μέχρι το 2012. Διευθυντής και υποδιευθυντής Λυκείου και εσπερινού ΕΠΑΛ. Μέλος του Ρήγα Φεραίου από το 1975 ως το 1978. Συνδικαλιστής με τις παρατάξεις «Δ. Γληνός» και «Αριστερή Συνεργασία» στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Γραμματέας του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου (2010-2011). Εκπρόσωπος της δημοτικής συνεργασίας στη Σχολική Επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Μέλος επιτροπών αγώνα για το πράσινο στην περιοχή της Ριζαρείου, για το Οικόπεδο Πρωτονοτάριου, την Πυροσβεστική και την πλατεία στην οδό Δερβενακίων. Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αντίσταση στο Χαλάνδρι» το 1998 και το 2002 και με την «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006, το 2010 και το 2014. Δημοτικός Σύμβουλος με την «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου». Ανεξαρτητοποιήθηκε διαφωνώντας το 2015.

Share.

Comments are closed.