Φώφη Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ δεν θα συμμετάσχει σε κυβερνήσεις με πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ & Ακροδεξιάς 

0

«Κίνημα Αλλαγής ενιαίο και δυνατό, ξανά μαζί, για την παράταξη και την πατρίδα», είπε στην αρχή της ομιλίας της στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής η επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά, κάνοντας παράλληλα δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
«Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία, αλλά “Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες», τόνισε η κ. Γεννηματά, θέτοντας ψηλά τον πήχη και διαμηνύοντας ότι «θα είμαστε ξανά πρωταγωνιστές».
Ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έχει αυτόνομη πορεία, λέγοντας ένα βροντερό «ναι» και ένα βροντερό «όχι». «Βροντερό “ναι” στην ήττα και την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βροντερό “όχι” στη δεξιά παλινόρθωση. «Επιβεβαιώνουμε και σήμερα στο Συνέδριό μας την απόφαση αυτή και θα την τηρήσουμε απαρέγκλιτα για οποιαδήποτε αλλαγή θέσης θα πρέπει να υπάρξει απόφαση Συνεδρίου», είπε η κ. Γεννηματά.
«Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν τη συντηρητική πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -Ακροδεξιάς», είπε ακόμη. «Η προοδευτική αλλαγή που εμείς προτείνουμε, μόνο με ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που θα δημιουργήσει περιβάλλον εθνικής συνεννόησης ευδοκιμεί. Μόνο έτσι θα μπει οριστικό τέλος στις διχαστικές λογικές, τις άσκοπες πολώσεις και τις σκιαμαχίες των δυο δήθεν μονομάχων», συμπλήρωσε.
«Στην περίπτωση της μη αυτοδύναμης πλειοψηφίας μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν πάρουμε εμείς στα χέρια μας διερευνητική εντολή. Θα προτείνουμε με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης προγραμματική συμφωνία με βάση το σχέδιο Ελλάδα. Μόνο έτσι έχει νόημα η δική μας συμμετοχή. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει η λαϊκή ετυμηγορία. Μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει το πως θα κυβερνηθεί η χώρα. Κανείς ερήμην του δεν θα αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση», υπογράμμισε. 
Η κ. Γεννηματά άφησε αιχμές κατά των επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού για τα διορισμένα κομματικά όργανα, πριν από ένα χρόνο, στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. «Δεν θα αποδεχόμουν τα διορισμένα κομματικά όργανα, αν γύριζα το χρόνο πίσω, δεν έπρεπε όμως να διαταραχθούν οι ευαίσθητες ισορροπίες, το πρόβλημα, όμως, τελικά ήταν αλλού, σε διαφορετικές πολιτικές φιλοδοξίες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.
«Δεν υπάρχει Κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και μόνο με το ΠΑΣΟΚ», επισήμανε για να συμπληρώσει πως «το κόμμα μας είναι αυτό που γεννήθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα, τους σοσιαλιστές και τους σοσιαλδημοκράτες».
«Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ το ΠΑΣΟΚ, είμαστε περήφανοι για τη διαδρομή του», δήλωσε και πρόσθεσε: «Προφανώς το έμβλημά και το όνομά μας θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις».
Εξέφρασε την αισιοδοξία της πως στις εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα αναδειχθεί καταλύτης των νέων πολιτικών συσχετισμών και, όπως είπε, απευθύνεται:

  • Σε όσους στις δύσκολες αυτές εποχές έμειναν στο χώρο και τίμησαν με τη ψήφο τους όλες τις δυνάμεις που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.
  • Στους προοδευτικούς πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βιώνουν την κατάρρευση της ελπίδας τους.
  • Σ’ αυτούς που διάλεξαν το δρόμο της αποχής ή της απόρριψης του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που χειρίζεται τα εθνικά θέματα με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα. Δεν διεκδικούμε τίποτε, δεν παραχωρούμε τίποτα. Αυτή ήταν και είναι η σταθερή μας θέση», ενώ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα: «Βαρίδι της αριστεράς. Βαρίδι για τη χώρα. Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν, η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο».
Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για τη ζημιά των 200 δισ. που προκαλεί στην οικονομία , για την ανάπτυξη που καρκινοβατεί, τους φόρους που πνίγουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ η σκληρή επιτροπεία συνεχίζεται. «Το κοινωνικό κράτος καταρρέει, τη θέση του πήραν προσωρινά επιδόματα που εξαρτώνται από τη διάθεση του υπουργού. Δέκα παίρνει και ένα δίνει πίσω για να δημιουργήσει την εντύπωση φιλολαϊκών -τάχα- παροχών», συμπλήρωσε και επιτέθηκε και στη ΝΔ λέγοντας:
«Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Αυτή την ανατροπή, ούτε την θέλει, ούτε την μπορεί, ούτε την κατανοεί, η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Το “φύγε εσύ, έλα εσύ”, δεν είναι η λύση στο βαθύ πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η παλιά δεξιά με το πελατειακό κράτος και τις συντηρητικές πολιτικές αποτελεί τη βέβαιη συνταγή μιας νέας καθήλωσης της χώρας. Η επιστροφή της δεξιάς σημαίνει επιστροφή στο χθες. Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε. Εμείς είμαστε η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που λένε ότι: “πρέπει να απαλλαγούμε από την κακή κυβέρνηση και άρα ακόμα και αν δεν είμαστε δεξιοί ή δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ ΝΔ πρέπει να ψηφίσουμε σήμερα Μητσοτάκη για να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα”. Αυτό είναι παγίδα, είναι μια πλάνη, είναι λάθος. Γιατί έτσι θα είναι πρόσκαιρη η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα. Με τον κίνδυνο μάλιστα να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες από μια κυβέρνηση της Δεξιάς που φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει καθόλου γνώμη και μυαλά σε σχέση με αυτά που έκαναν το 2004-2009. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής».
Τέλος κ. Γεννηματά σημείωσε ότι την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής την επέβαλαν οι ιστορικές συνθήκες, και 212.000 πολίτες συνυπέγραψαν την ιδρυτική πράξη. «Σήμερα κάνουμε πράξη το επόμενο μεγάλο βήμα. Θέλουμε ισχυρό Κίνημα Αλλαγής για την έφοδο στο Μέλλον με ένα νέο Εθνικό αφήγημα. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ενιαία λειτουργία, ισχυρό ενιαίο πολιτικό κέντρο με εκλεγμένα όργανα, στα οποία μεταφέρεται το βάρος των αποφάσεων. Αποφάσεις που μας δεσμεύουν όλους», είπε.

Δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Share.

Comments are closed.