Υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία η Νίκη Φούντα

0

Τη συνένωση των δυνάμεών τους «για την προώθηση προοδευτικών λύσεων με εθνική συνεννόηση» αποφάσισαν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και η Νίκη Φούντα, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Όπως ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που είχαν, η κ. Φούντα θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ θα είναι υποψήφια βουλευτής στην εκλογική λίστα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Να σημειωθεί ότι η κ. Φούντα είχε δεχτεί και πρόταση από τη ΝΔ, αλλά την απέρριψε.
Το παρασκήνιο είναι ότι η κ. Φούντα είχε δεχθεί πρόταση να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αυτό λέει η ίδια τουλάχιστον. Τοπικά μέσα της Αιτωλοακαρνανίας την ήθελαν να ακολουθεί την πορεία της Κατερίνας Μάρκου (από ΔΗΜΑΡ στο Ποτάμι και από εκεί στη ΝΔ), αλλά η ίδια δήλωσε ότι θεωρεί τη σύγκρισή της με τη νυν βουλευτή της ΝΔ «απαξιωτικό» χαρακτηρισμό και υποστήριξε ότι έχει απορρίψει δύο σχετικές προτάσεις της Πειραιώς.
Στο πλαίσιο αυτό, η Νίκη Φούντα, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση προοδευτικών λύσεων, με εθνική συνεννόηση, χωρίς πολώσεις και διχασμούς.
Η κ. Φούντα θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής στην εκλογική λίστα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της ΕΓ του ΚΙΝΑΛ, στέλεχος από την ΔΗΜΑΡ και την Ανανεωτική Αριστερά.
Η συμβολή των στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς οφείλει να είναι και θα είναι καθοριστική στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας μίας σύγχρονης σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, όπως το ΚΙΝΑΛ, που υπερασπίζεται τις αξίες της Δημοκρατίας, του Κοινωνικού κράτους, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πολιτικής Οικολογίας».

Share.

Comments are closed.