Categories: Κοινωνία

ΚΚΕ & Πρωτοβουλία Πολιτών “Χαλάνδρι Ενάντια” καταγγέλλουν την παρουσία πρώην χρυσαυγίτη στην παρέλαση του Χαλανδρίου – Η απάντηση του Δημάρχου

Με ανακοινώσεις τους τόσο η κομματική οργάνωση Χαλανδρίου του ΚΚΕ, όσο και η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια» καταγγέλλουν την παρουσία του Νίκου Μουζάκη, πρώην υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Αττικής με την “Χρυσή Αυγή” στο χώρο των επισήμων κατά τη διάρκεια της παρέλεσης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ίδιος, ο κ. Μουζάκης, έχει αποκηρύξει την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΧΑ. χαρακτηριστικά γράφει στην ιστοσελίδα του: «Το 2016 επέστρεψα διστακτικά στην αρχή, στην Νέα Δημοκρατία, μετά από μια μικρή παρένθεση στην πολυετή πορεία μου στη Δημοκρατική παράταξη. Ήμουν έτοιμος τότε να δεχθώ και να  απαντήσω στις όποιες ενστάσεις και αντιρρήσεις γι’ αυτή μου την επιστροφή, κάτι το οποίο, προς τιμήν των στελεχών της παράταξης, δεν έγινε»

Η Κομματική Οργάνωση Χαλανδρίου του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:
«Αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους εργαζόμενους η παρουσία του χρυσαυγίτη στην πόλη μας.
Καταδικάζουμε την ανοχή της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αντικειμενικά έχει στόχο να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις των εργαζομένων την παρουσία της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Σιγοντάρουν το βασικό επιχείρημα της ΧΑ ότι είναι απλά ένα άλλο κόμμα.
Αποδεικνύεται ότι ο “δήθεν αριστερός” δήμαρχος Χαλανδρίου και η διοίκηση του δήμου όχι μόνο ανέχονται, αλλά και ενισχύουν τους φασίστες προσδίδοντάς τους “θεσμικό” και “επίσημο ρόλο”. Τους παραχωρήθηκε μια ακόμη ευκαιρία για ξέπλυμα, μετά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πολιτική αυτή στάση, δηλαδή της ανοχής ή της αφωνίας μπροστά στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, είναι το ίδιο επικίνδυνη με τη δράση των φασιστών.
Οι φασίστες, οι υπόδικοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αυτοί που καθημερινά χτυπάνε εργάτες, αγωνιστές, φτωχούς και κατατρεγμένους μετανάστες δεν έχουν καμία θέση στη γειτονιά μας.
Είναι ανεπιθύμητοι!

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας, τα σωματεία, το σύνολο των εργαζομένων να μη δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να τους απομονώσουμε σε κάθε χώρο εργασίας, στα σχολεία, σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.
Είναι αυτοί που χύνουν δηλητήριο για κάθε οργανωμένο και συλλογικό αγώνα των εργαζομένων και του λαού και την ίδια στιγμή δεν προλαβαίνουν να κάνουν Ερωτήσεις στη Βουλή για τα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές. Είναι αυτοί που με ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές στηρίζουν τις πολεμικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς στην προσφυγιά.
Ο λαός του Χαλανδρίου και οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να καταδικάσουν τη δημοτική αρχή και όσους ρίχνουν νερό στο μύλο των φασιστών για να σπέρνουν το δηλητήριό τους, να ξεπλένουν τη δράση τους. Να δυναμώσουν συνολικά την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που παραπλανά το λαό την ίδια στιγμή που στηρίζει το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές και ανοίγει το δρόμο στο εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα να ψαρεύει στα θολά νερά της λαϊκής απογοήτευσης.
Στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας η καλύτερη απάντηση στο φασισμό είναι να ενισχυθούν σε ποσοστά τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζεται από το ΚΚΕ σε δήμους και Περιφέρειες. Να συντρίψουμε και εκλογικά τα φασιστικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε όποιον δεν ανέχεται τους φασίστες να ψηφίσει ΚΚΕ και “Λαϊκή Συσπείρωση” σε δήμους και Περιφέρειες. Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στο φασισμό, στην ακροδεξιά, γκρεμίζοντας τη Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. 
Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού, τη “Λαϊκή Συσπείρωση” σε δήμους και Περιφέρειες!».

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια»
«Για την παρουσίαση ενός (πρώην?) φασίστα στην παρέλαση στο Χαλάνδρι
Στην πρώτη σειρά μαζί με τους “επισήμους”, τον Δήμαρχο Σ. Ρούσσο, την αντιδήμαρχο Ε. Χριστούλη, τον δημοτικό σύμβουλο Γ. Λαδόπουλο και τον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσιρώνη, εμφανίστηκε ο Νίκος Μουζάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την “Χρυσή Αυγή” στις εκλογές του 2014. Είναι από μόνο του τραγικό ότι, στελέχη Δημοτικής Αρχής που αναφέρονται στην αριστερά, μαζί με βουλευτή που έχει εκλεγεί με κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερό και στην παρέλαση εκπροσωπεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ανέχονται την παρουσία ενός ανθρώπου που συμμετείχε σε νεοναζιστικό ψηφοδέλτιο.
Αλήθεια δεν απασχόλησε κανέναν τους, εάν ο συγκεκριμένος έχει, έστω φραστικά, αποκηρύξει την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΧΑ το 2014 και εάν έχει διαχωριστεί από την φασιστική συμμορία και τις πρακτικές της;
Όμως η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ. Ο συγκεκριμένος επιχειρεί να αναβαπτισθεί “δημοκρατικά” μέσω της συμμετοχής του στη Νέα Δημοκρατία, όντας εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της Τοπικής Χαλανδρίου. Δεν έχει καν την τσίπα να αποκηρύσσει την “μικρή παρένθεση” στο κόμμα των Νεοναζί (όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει στο προσωπικό του site), καθώς επικαλείται την “ετυμηγορία των μελών της Μεγάλης Νέας Δημοκρατίας” που χωρίς “ενστάσεις και αντιρρήσεις” δέχθηκαν την επιστροφή του. Αλήθεια, ο Μιχάλης Κόσσυβας, δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Κουράση, που συμμετέχει με τον συγκεκριμένο στην διοίκηση της Τοπικής ΝΔ, δεν έχει «ενστάσεις και αντιρρήσεις» για το παρελθόν του συγκεκριμένου; Τις έχει εκφράσει ή συμπεριλαμβάνεται σε όσους δεν το έκαναν;
Παράλληλα, ο Μουζάκης μέσα από το προσωπικό του site δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιάννη Λαδόπουλου! Από ότι φαίνεται το ξέπλυμα του συγκεκριμένου νεοναζί από την Νέα Δημοκρατία και τα “πολλαπλά της πρόσωπα” στο Χαλάνδρι, φτάνει μέχρι και την ένταξη σε ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές! Γνωρίζει ο κ. Γιάννης Λαδόπουλος για την «μικρή παρένθεση» του Μουζάκη; Γνωρίζει ποια είναι η «αυτοκριτική» του (εάν υπάρχει…) για το πρόσφατο παρελθόν του; Δεν τον προβληματίζει ότι ο συγκεκριμένος περηφανεύεται ότι δεν δέχθηκε ερωτήσεις για το παρελθόν του από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και συνεπώς δεν έχει δώσει και απαντήσεις; Τον ενδιαφέρει να υπάρχουν αυτές οι αναγκαίες απαντήσεις για έναν άνθρωπο με αυτό το παρελθόν, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό του;
Δυστυχώς όμως τα πράγματα γίνονται χειρότερα: ο Δήμαρχος Ρούσσος επιχειρώντας να απαντήσει σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα, αποδέχεται ότι γνώριζε για τον συγκεκριμένο και αποποιείται των ευθυνών του με την φοβερή δήλωση “είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να παρεμβαίνει και να επιλέγει τους εκπροσώπους των κομμάτων;” κατά την εκπροσώπησή τους στην παρέλαση. Ο Πόντιος Πιλάτος σίγουρα θα ζήλευε μετά από αυτήν τη δήλωση! Αντί, έστω, να επικαλεστεί ολιγωρία ή άγνοια, ο Δήμαρχος Ρούσσος επιλέγει να αποδεχτεί ότι “από άποψη” δεν έκανε κάτι για το θέμα. Δεν τον απασχολεί εάν στέκεται δίπλα από έναν άνθρωπο με αυτό το παρελθόν; Θεωρεί ότι αρκεί η «αναβάπτιση» μέσω της συμμετοχής στη Νέα Δημοκρατία, για να αποδεχθεί μια τέτοια συνύπαρξη; Δεν τον ενδιαφέρει να μάθει την «άποψή» του για την «μικρή παρένθεση» για την οποία περιχαρής δηλώνει ότι «δεν ρωτήθηκε» από την ΝΔ και τα μέλη της;
Η δική μας άποψη μας είναι ξεκάθαρη:
Τον εν λόγω δεν τον γνωρίζαμε, οπότε για εμάς πέρασε απαρατήρητος. Τώρα όμως τον γνωρίζουμε και δηλώνουμε ότι όποιος σχεδιάζει να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του, καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί. Το ίδιο οφείλει να κάνει και η Νέα Δημοκρατία, που με την ανοχή και την άκριτη περίθαλψη του “ανανήψαντα” νεοναζί, ξεπλένει, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και όσους συμμετέχουν στη συγκεκριμένη φασιστική συμμορία και καταλαμβάνουν θέσεις εντός της. Πως είναι δυνατόν να ανέχονται έναν άνθρωπο με τόσο πρόσφατο νεοναζιστικό παρελθόν, χωρίς να τους ενδιαφέρει ποια είναι η στάση του για το παρελθόν του;
Οι φασίστες δε χωράνε στις γειτονιές μας, ούτε στις θέσεις των εκπροσώπων των πολιτών του Χαλανδρίου, τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων και πολύ περισσότερο σε συνδυασμούς υποψηφίων δημάρχων.
Εμείς στις γειτονιές θα είμαστε και θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε να μένουν καθαρές από τους φασίστες, τις πρακτικές και την ιδεολογία τους.
Μια τέτοια στάση είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Αν μη τι άλλο, τα στοιχειώδη ερωτήματα που θέτουμε, πρέπει να απαντηθούν.
Χαλάνδρι καθαρό από φασίστες — έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.
Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια»
26/3/2019
»

Η απάντηση του Δημάρχου Χαλανδρίου
Δήλωση δημάρχου Χαλανδρίου σε σχέση με την βρώμικη επίθεση τινών για την χθεσινή παρέλαση.
«Μόνο θλίψη για την κατάντια τους προκαλεί η προβοκατόρικη ανακοίνωση περί δήθεν ανοχής της δημοτικής αρχής σε συμμετοχή εκπροσώπων της χρυσής αυγής στην χθεσινή παρέλαση.
Τα συνειδητά ψέματα και η ανοιχτή προβοκάτσια που επιστράτευσαν ορισμένοι αυτήν την φορά όχι για τον ύμνο του ΕΑΜ, όπως το 2014,ούτε για την μετατροπή του Χαλανδρίου σε …Β. Κορέα όπως το 2015 δείχνουν ότι δεν έχουν κανένα όριο στην προσπάθειά παλινόρθωσης των διοικήσεων που οδήγησαν την πόλη σε αδιέξοδα και με τους οποίους ανοιχτά συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια.
Αλλά η καταγγελία για την δήθεν συμμετοχή εκπροσώπου της χρυσής αυγής στον χώρο των επισήμων της χθεσινής παρέλασης θα ήταν εξοργιστική, άν δεν ήταν τόσο αστεία η προσπάθειά τους να συνδέσουν την δημοτική αρχή Χαλανδρίου με την Χρυσή Αυγή.
Παραμένουν ωστόσο τα αμείλικτα ερωτήματα:
Γιατί καταγγέλλουν τον δήμαρχο και όχι την τοπική οργάνωση της ΝΔ που επέλεξε να εκπροσωπηθεί στην εορταστική εκδήλωση με εκλεγμένο μέλος της γραμματείας της, με το χρυσαυγίτικο παρελθόν?
Προς επιβεβαίωση, παραθέτω και την σχετική ανακοίνωση των εκλογών της τοπικής ΝΔ,, από τον Μάιο του 2018.
Είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να παρεμβαίνει και να επιλέγει τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων;
Γιατί οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της ΛΑΕ ξεπλένουν, την ΝΔ με την προβοκατόρικη επίθεσή τους στην δημοτική αρχή

Η συνομιλία μέσω facebooko της προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Χαλανδρίου με τον Δήμαρχο κ Ρούσσο
«Χριστίνα Πατρικάκου κε Ρούσσο, η Ν.Δ Χαλανδρίου εκπροσωπήθηκε από εκλεγμένο μέλος μας την κα Τέντε Γιώτα και η οποία κατέθεσε και το στεφάνι. Ουδεμία άλλη εκπροσώπηση υπήρξε!!

Σίμος Ρούσσος Διαψεύδετε ότι ο κ Μουζάκης είναι εκλεγμένος στην γραμματεία της τοπικής σας σύμφωνα με την δική σας. ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εσωτερικών σας εκλογών?
Χριστίνα Πατρικάκου  Δήμαρχε δεν το διαψεύδω, αλλά η Ν.Δ δεν εκπροσωπήθηκε από τον κο Μουζάκη.
Σίμος Ρούσσος Αυτοί που ενδιαφέρει στην περίπτωσή μας είναι ότι ο κ Μουζάκης, τον οποίο ούτε γνώριζα ως πρόσωπο, είναι στέλεχος της ΝΔ και όχι της χρυσής αυγής που δεν θα μπορούσε ποτέ να προσκληθεί στον εορτασμό της εθνικής εορτής, όπως ψευδώς κατηγορούμαι

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

13 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

13 ώρες ago

Στον Mr Survivor, Ατζούν Ιλίτζαλι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το 45% του ΣΚΑΪ;

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τούρκο επιχειρηματία της showbiz, Ατζούν Ιλίτζαλι (Acun Ilıcalı), για…

13 ώρες ago

Super League: Tο πρωτάθλημα το πάρει ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ; Όλα τα σενάρια – Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας – Τι ισχύει για την 3η και την 4η θέση

Ο τίτλος του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της  Super League θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική…

19 ώρες ago

Ολυμπιακός: Πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο προμήθειας εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League…

21 ώρες ago

Έτοιμη η γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι

Ολοκληρώθηκε η νέα γέφυρα στον Ευήνο ποταμό που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Έτοιμη είναι…

2 ημέρες ago