ABC: Αποκαλύπτουμε με βίντεο τα βασανιστήρια της υπηρεσίας πληροφοριών του Νικολάς Μαδούρο

0

«Ένας κρατούμενος με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του και τα μάτια του δεμένα με σελοφάν. Μια ομάδα ανθρώπων στριμώχτηκε σε ένα θάλαμο και αναγκάστηκε να κοιμηθεί το ένα πάνω στο άλλο. Ένας κρατούμενος που παραπονιέται διότι ουρεί αίμα και πρέπει να το κάνει σε ένα μπουκάλι επειδή δεν του επιτρέπεται να πάει στο μπάνιο ή να δει έναν γιατρό» αναφέρει η ισπανική εφημερίδα ABC
Η ισπανική εφημερίδα ABC δημοσιεύει βίντεο με εικόνες από έναν από τους ειδικούς χώρους κράτησης στη Βενεζουέλα, (γνωστός ως “Ελικοειδής“) στους οποίους πολιτικοί κρατούμενοι του καθεστώτος Μαδούρο υποβάλλονται σε μεσαιωνικά βασανιστήρια.
Το βίντεο κατέγραψε πρώην δεσμοφύλακας που διέφυγε από τη χώρα.
Εκατοντάδες αντιφρονούντες, διαδηλωτές και πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν καταγγείλει ότι έχουν υποστεί βασανιστήρια από τους βασανιστές του Μαδούρο.
«Ένας κρατούμενος, με τους οποίους ήρθα σε επαφή μου ζήτησε να πει στον κόσμο τι συμβαίνει», ο οποίος είχε συλληφθεί από την τρομερή  Διεύθυνση Στρατιωτικών, ή DGCIM τον Αύγουστο, δήλωσε ο δεσμοφύλακας και συνέχισε: «Αποφάσισα να το κάνω ακόμα κι αν αυτό υποτίθεται ότι συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια και τη ζωή μου».
Κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγγείλει τον Μαδούρο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και έχουν ζητήσει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch, στη Βενεζουέλα υπάρχουν τουλάχιστον 230 πολιτικοί κρατούμενοι. Σε διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος από το 2014, οι δυνάμεις ασφαλείας, έχουν συλλάβει περισσότερους από 12.500 άτομα. Ο Μαδούρο και οι σύμμαχοί του έχουν καταφύγει σε παραστρατιωτικές οργανώσεις για να εκφοβίσουν τους αντιφρονούντες και, σε πολλές περιπτώσεις, να διαπράξουν φρικαλέες δολοφονίες.

Δείτε το βίντεο που έχει αναρτήσει η ισπανική εφημερίδα ABC

                       

            ABC destapa los vídeos de las torturas del servicio de inteligencia de Maduro

            en

            Videos

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου David Alandete της ισπανικής εφημερίδας ABC , με τίτλο « ABC destapa los vídeos de las torturas del servicio de inteligencia de Maduro » στα ισπανικά πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.