Βενεζουέλα: Ρωσικά αεροσκάφη μετέφεραν στρατεύματα στο Καράκας

0

Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας προσγειώθηκαν χθες στο κεντρικό αεροδρόμιο της Βενεζουέλας, μεταφέροντας έναν Ρώσο αξιωματικό και σχεδόν 100 στρατιώτες, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο από τη Βενεζουέλα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ένα επιβατικό Ilyushin IL-62 κι ένα κάργκο Antonov AN-124 αναχώρησαν για το Καράκας την Παρασκευή από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρωσίας Chkalovsky, κάνοντας στάση στη Συρία, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightradar24.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, φαίνεται πως ένα επιβατικό αεροσκάφος βρισκόταν στο αεροδρόμιο Maiquetia σήμερα.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, δεν έχει καταστεί σαφές για ποιον λόγο τα αεροσκάφη μετέβησαν στη Βενεζουέλα.
Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ένα αεροσκάφος με τα χρώματα της Ρωσίας στάθμευσε σήμερα σε μια πίστα του διεθνούς αεροδρομίου του Καράκας, στον απόηχο των πληροφοριών του Τύπου σχετικά με την άφιξη ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών.
Το αεροσκάφος, που βρίσκεται σταθμευμένο στο Maiquetia, σε απόσταση 40 λεπτών από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το επιτηρούν άνδρες της Στρατιωτικής Εθνοφρουράς του αεροδρομίου.
Ο δημοσιογράφος Javier Mayorca έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι το πρώτο αεροπλάνο έφερε τον Vasily Tonkoshkurov, Ρώσο επιτελάρχη του στρατού, προσθέτοντας ότι το δεύτερο ήταν ένα αεροπλάνο φορτίου που μετέφερε 35 τόνους υλικού.
Το δημοσίευμα έρχεται τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας, τις οποίες ο Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε ένδειξη ενίσχυσης των μεταξύ τους σχέσεων, αλλά η Ουάσινγκτον επέκρινε ως ρωσική επέμβαση στην περιοχή.

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο των δημοσιογράφων Carlos Garcia, Carlos Jasso, Diego Ore και Brian Ellsworth από το Καράκας και Maria Tsvetkova και Gabrielle TetraultFarber από τη Μόσχα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reutersμε τίτλο «Russian air force planes land in Venezuela carrying troops: report», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.