Έγγραφο – βόμβα: Υπήρχε προειδοποίηση για χτύπημα σε ρωσικό στόχο

0

Έγγραφο-προειδοποίηση και για επίθεση εναντίον του Προξενείου της Ρωσίας είχε συντάξει η ΕΛ.ΑΣ στις 22 Φεβρουαρίου 2019. Χωρίς όμως να αποτραπεί ή να υπάρξει κάποια εκ των υστέρων αντίδραση στη χθεσινή επίθεση δύο ενόπλων που πέταξαν –στις τρείς τα ξημερώματα- χειροβομβίδα στο εν λόγω κτίριο. Κι αυτό αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των αδυναμιών της ΕΛ.ΑΣ που αναλώνεται σε χιλιάδες φρουρήσεις που τελικά δεν αποτρέπουν καμιά επίθεση και ο αιφνιδιασμός των διωκτικών αρχών είναι διαρκής.
Στο έγγραφο που αποκαλύπτει  «in.gr» η ΕΛ.ΑΣ ζητούσε προστασία των ρωσικών στόχων και ανέφερε για τα μέτρα ασφαλείας «να εκδηλώνονται ανελλιπώς ουσιαστικά και με διαρκή ένταση» και να δοθούν εντολές για «αυξημένη επαγρύπνηση, ετοιμότητα και αποφυγή εφησυχασμού».
Υπενθυμίζουμε ότι στις 20 Φεβρουαρίου το ρωσικό προξενείο βρέθηκε στο στόχαστρο ομάδας αναρχικών, οι οποίοι άνοιξαν πανό με συνθήματα συμπαράστασης για Ρώσους αναρχικούς. Όπως ανέφεραν τότε «τριάντα περίπου σύντροφοι/συντρόφισσες συγκεντρωθήκαμε έξω από το προξενείο της Ρωσίας στην Αθήνα, αναρτήσαμε πανό, πετάξαμε τρικάκια, φωνάξαμε και γράψαμε συνθήματα ενάντια στα βασανιστήρια και τις διώξεις που ασκεί το ρώσικο κράτος εναντίον αναρχικών και αντιφασιστών».

Share.

Comments are closed.