Μανώλης Όθωνας: Δεν μπορούμε να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

0

«Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, μέρος της διερευνητικής διαδικασίας που θα ακολουθήσει, για να παίξει τον πρωταγωνιστικό, εγγυοδοτικό ρόλο για μια βιώσιμη λύση σταθερότητας στη χώρα σε προοδευτική κατεύθυνση», περιέγραψε ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά την εκλογική επιδίωξη του Κινήματος Αλλαγής.
Για τις μετεκλογικές εξελίξεις ο κ. Όθωνας ανέφερε πως είναι μεν η πολιτική σταθερότητα επιθυμητή και αναγκαία αλλά, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, όχι απλά να σχηματιστεί μια κυβέρνηση άρον-άρον και όπως-όπως, για να κάνει οτιδήποτε, αλλά μία κυβέρνηση που θα πάει τη χώρα μπροστά.
Ο στενός συνεργάτης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε εμφατικά τη πρόταση ότι «πρέπει ο επόμενος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας να είναι ένα πρόσωπο από την Προοδευτική Παράταξη. Μέσα σε αυτό το τοξικό πολωτικό κλίμα που έχουν διαμορφώσει δύο δήθεν μονομάχοι, πρέπει στο πρόσωπο του ΠτΔ να αποτυπωθεί συμβολικά και ουσιαστικά η ανάγκη ενότητας και των πολιτικών δυνάμεων συνεννόησης και η ενότητα του ελληνικού λαού. Αυτό τον ρόλο μπορεί να τον παίξει ένα πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Είναι όμως εντελώς πρόωρο να μπούμε από τώρα σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Εξάλλου, δόξα τον θεό, ο χώρος στον οποίο αναφερόμαστε, έχει πλειάδα στελεχών και προσωπικοτήτων κατάλληλων να παίξουν έναν ρόλο, όπως σας τον περιέγραψα».
Ταυτόχρονα κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση που προγραμματίζει δυο μέρες πριν το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζοντας ότι «θα γίνουν πράγματι, καθόλου συμπτωματικά, δύο εκδηλώσεις. Μια της fake Κεντροαριστεράς που απέρχεται και το συνέδριο της γνήσιας ανοιχτής σύγχρονης Κεντροαριστεράς που έρχεται. Και είναι προφανές, ότι δεν μπορούμε να συναντηθούμε, γιατί αυτοί κατεβαίνουν με φόρα με το ασανσέρ, ενώ εμείς ανεβαίνουμε σιγά, αλλά σταθερά από τις σκάλες. Εξάλλου δεν υπάρχει ιδεολογική πολιτική προγραμματική βάση για μια τέτοια συζήτηση».
«Αυτοί που πήγαν να στήσουν τις γέφυρες, έχουν πέσει ήδη μέσα στο ποτάμι. Πήγαν να κάνουν τα «μπρατσάκια» του ναυαγού και βρέθηκαν οι ίδιοι πνιγμένοι. Και όπως συνηθίζει ο κ. Τσίπρας τους κοιτάζει και αυτούς σαρδόνια και αδιάφορα, όπως όλους όσους χρησιμοποιεί κατά καιρούς, προκειμένου να επιβιώσει», υπογράμμισε ο Μανώλης Όθωνας.

Share.

Comments are closed.