Με ασφαλιστικά μέτρα η Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά στο Μάτι, αναζητά έγγραφα για την τραγωδία

0

Ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να της χορηγηθούν έγγραφα από την Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, υπέβαλλε η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Τα ασφαλιστικά μέτρα στρέφονται κατά:

 • του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος,
 • της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), καθώς και
 • της  ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «AEROSERVICES S.A.».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αίτηση της Βαρβάρας Φύτρου, ζητά: 
Να γίνει δεκτή η αίτηση στο σύνολό της.
Να υποχρεωθεί οι καθ’ ών, να μου  χορηγήσουν, εξόδοις μου, αντίγραφα των κάτωθι:  

 1. Του σχετικού ημερολόγιο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ,  με σχετικές κινήσεις του ελικοπτέρου ΒΚ-117  κατά την 23η Ιουλίου 2018.
 2. Των εγγράφων που αιτιολογούν τους λόγους καθήλωσης, των άλλων δυο ελικοπτέρων ΒΚ τα οποία,  αν και συντηρημένα, έτοιμα και ικανά προς επιχείρηση, έμειναν αδρανή, «καρφωμένα» συνεχώς επί του εδάφους καθ’ όλη τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς. 
 3. Εγγράφων που να  πιστοποιούν αν υπήρχε επαρκής αριθμός πιλότων, άλλως σε αντίθετη περίπτωση εγγράφων που να δικαιολογούν γιατί  ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής (αφού απαιτείται πλήρωμα 2 ατόμων  για κάθε ελικόπτερο) όπου εβρίσκοντο ούτως ή άλλως στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ. λόγω επιφυλακής δεν επάνδρωσαν τουλάχιστον ένα διαθέσιμο ελικόπτερο.
 4. Της άδειας εισόδου της επισκέπτριας με το ονοματεπώνυμο και ιδιότητά της καθώς και ακριβή ώρα εισόδου και εξόδου του αυτοκινήτου της, στο χώρο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. 
 5. Εγγράφου, με το οποίο θα βεβαιώνεται η ακριβής ώρα εξόδου και επιστροφής του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, από την πύλη 12 του αεροδρομίου, στο οποίο επέβαινε ο Διοικητής μετά της συνοδηγού του.
 6. Του οπτικοακουστικού υλικού των καμερών, οι οποίες έχουν καταγράψει όλες τις κινήσεις ανθρώπων εισερχομένων και εξερχομένων, καθώς και όλων των αυτοκινήτων, τα οποία άλλωστε υπάρχουν στο τμήμα Ασφαλείας (γραφείο SDS) 
 7. Των εγγράφων επικοινωνίας, κατά την ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018, μεταξύ του Αρχηγού του Π.Σ. και του Διοικητού της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. για να διαπιστωθούν οι λόγοι και να αποδειχθούν τα αίτια της καθήλωσης των δύο (2) ελικοπτέρων στο «Ελ. Βενιζέλος».
 8. Πιστοποιητικού ότι πράγματι τα ελικόπτερα ήταν, συντηρημένα και πλόιμα από την NSPA (Aeroservices SA), σε σχέση με τα υψηλότατα ετήσια κόστη συντήρησης τους.   
 9. Των επίσημων συνομιλιών, όπως καταγράφηκαν την τραγική ημέρα, μεταξύ της Πυροσβεστικής (199) και του Ε.Σ.Κ.Ε. (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων – Μικράς Ασίας 1 και Ριζαρείου, Χαλάνδρι Αττικής) μέσω ασυρμάτων και μηνυμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εντολές που δόθηκαν (σαφώς και η ακριβής ώρα που δόθηκαν οι σχετικές εντολές) και εν τέλει να εξακριβωθεί πως προχώρησε επιχειρησιακά το σχέδιο που οδήγησε στο να παραμείνουν ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και απολύτως ΑΝΕΝΕΡΓΑ τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έπρεπε να συμβάλλουν στην κατάσβεση της θανατηφόρας πυρκαγιάς.
 10. Της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας AEROSERVICES S.A και της  Υ.Ε.Μ.Π.Σ. 

Τέλος να απειληθεί κατά των καθ΄ ων χρηματική ποινή 10.000,00 € για την περίπτωση παραβίασης της απόφασής Σας.
Να καταδικασθούν οι  καθ΄ ων στην δικαστική μου δαπάνη  και στην αμοιβή του πληρεξουσίου δικηγόρου  μου.

Share.

Comments are closed.