Οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της Μεσσηνίας

0

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση σε επίπεδο Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα κινηθεί ο τοπικός μηχανισμός σε επίπεδο στηρίξεων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μετά από την συνεδρίαση του οργάνου η απόφαση η οποία και φαίνεται να προκρίνεται είναι να μην υπάρξουν σε έντονη διάσταση ανακοινώσεις και να υπάρξει η υποστήριξη σε πολυσυλλεκτικά αυτοδιοικητικά που διαμορφώνονται μέσα από τις προτάσεις προσώπων.
Τελικά οι στηρίξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Νομού Μεσσηνίας έχουν ως εξής:

  • Στο Δήμο Καλαμάτας τον συνδυασμό του Μανώλη Μάκαρη
  • Στο Δήμο Μεσσήνης τον συνδυασμό του δημάρχου Γιώργου Τσώνη,
  • Στο Δήμο Τριφυλίας το Σωτήρη Μπακούρο,
  • Στο Δήμο Πύλου-Νέστορος τον Ηλία Κανάκη,
  • Στους Δήμους Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης υπάρχει η «κλίση» προς τις υποψηφιότητες του Κώστα Δημητρακόπουλου και του Παναγιώτη Μπασάκου αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον όμως επικεντρώθηκε στο Δήμου Πύλου Νέστορος για τον οποίο έγινε “ντέρμπι” στη Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο επικράτησε τελικά ο Ηλίας Κανάκης με 8 ψήφους έναντι 5 ψήφων που πήρε ο Παναγιώτη Καρβέλας, ενώ 7 μέλη της Νομαρχιακής ψήφισαν να μην δοθεί χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο.
Και γιατί έγινε ντέρμπι; Διότι ο μεν Κανάκης είιναι γνωστό τοις πάσι ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και βρε αδερφέ, ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς. Απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του οποίου, του έδωσαν την στήριξη που επιθυμούσε, Όμως η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την αίτηση στήριξης που υπέβαλλε στην Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο «ακραιφνής δεξιός » υποψήφιος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και την οποία στήριξαν 5 μέλη της Νομαρχιακής και θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιοποιούσαν ποια είναι τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του.

Πάντως ο κ. Καρβέλας διαψεύδει ότι έχει ζητήσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: «Με τη παρούσα δήλωση μου, θα ήθελα να αναφερθώ στα αντικρουόμενα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών για την επιρροή των πολιτικών κομμάτων στην Υποψήφια Αυτοδιοικητική Παράταξη για το δήμο Πύλου-Νέστορος, στην οποία έχω τεθεί επικεφαλής. Θα ήθελα να καταστήσω σαφές, ότι ο Συνδυασμός δεν έχει κομματικό πρόσημο και ουδέποτε ζητήθηκε. 
Οι Υποψήφιοι του Συνδυασμού θα είναι άτομα καταξιωμένα, από διαφόρους πολιτικούς χώρους. Άτομα με βαθιά Αυτοδιοικιτική κουλτούρα και γνώση του μηχανισμού λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκισης.
Τα ανωτέρω μάλιστα θα επιβεβαιωθούν εγκαίρως, από την επίσημη ανακοίνωση μου για τους Υποψηφίους και το όνομα του Συνδυασμού.
Επιπροσθέτως, θα ήθελα και πάλι να επισημάνω, ότι δεν έχει ζητηθεί από κανένα πολιτικό κόμμα η στήριξη στην Αυτοδιοικητική μας Παράταξη, ωστόσο η ενασχόληση των κομμάτων με την υποψηφιότητα μας είναι ιδιαιτέρως τιμητική και αποδεικνύει τη δυναμική του Συνδυασμού μας.
Τέλος, για εμένα και τους συνεργάτες μου κύριος γνώμονας αποτελεί το συμφέρον του δημότη και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σε αυτόν, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων!

Παναγιώτης Καρβέλας
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Πύλου- Νέστορος
»

Share.

Comments are closed.