Ο Γαβρόγλου αποδέχεται εμμέσως τη μακεδονική γλώσσα κι επιτίθεται στον πρύτανη του ΠΔΜ – Αντεπίθεση από τον Γ. Μπαμπνιώτη

0

Ο υπουργός ΠαιδείαςΚώστας Γαβρόγλου, προκαλεί για μια ακόμη φορά  “αδειάζοντας” τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου ΜακεδονίαςΣτέλιο Κατρανίδη, ο οποίος έκρινε αντιδεοντολογικό να ανοίξει κουβέντα με ένα πολιτικό κόμμα επί του αιτήματος του να μπει η δήθεν «Μακεδονική γλώσσα» στο Πανεπιστήμιο.
«Εμείς διαφωνούμε. Οι πολιτικοί φορείς είναι μέρος της Δημοκρατίας μας. Αυτά είναι επιστημονικά ζητήματα. Θα τα λύσει η επιστημονική κοινότητα. Θα μου επιτρέψετε να το συζητήσει η επιστημονική κοινότητα και με βάση τις συζητήσεις θα δούμε εμείς πώς θα κινηθούμε. Αλλά, επιστημονικά ζητήματα πρώτα τα συζητά η επιστημονική κοινότητα», δήλωσε για το θέμα ο Υπουργός Παιδείας.
Η δήλωση Γαβρόγλου είναι ξεκάθαρο ότι εγείρει μείζον εθνικό ζήτημα και αποκαλύπτει τα πραγματικά σχέδια που εκπορεύονται από την σημερινή κυβέρνηση.
Όλα αυτά προέκυψαν από το γεγονός ότι το «Ουράνιο Τόξο» του οποίου επικεφαλής είναι ο δημόσιος υπάλληλος της Π.Ε. Φλώρινας Παύλος Βοσκόπουλος, διεξήγαγε πρόσφατα συνέδριο όπου πενήντα όλοι κι όλοι δήθεν καταπιεσμένοι έθεσαν ζητήματα μειονότητας, γλώσσας, ταυτότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα τέθηκε από την υποτιθέμενης «μειονότητα», στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για εισαγωγή «μακεδονικών» στο πρόγραμμα σπουδών του.
Όμως ο Πρύτανης ήταν κατηγορηματικός απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο εισαγωγής της ψευτοσκοπιανής γλώσσας στα Ιδρύματα.

Γιώργος Μπαμπινιώτης: Τα Σκοπιανά είναι σλαβική, βουλγαροσέρβικη γλώσσα-Φοβερό λάθος να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια μας
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι έπειτα από την ήδη λανθασμένη επιλογή της αναγνώρισης της γλώσσας των Σκοπίων ως μακεδονική, μια ενδεχόμενη απόφαση και για διδασκαλία της στην Ελλάδα, συνιστά ένα φοβερό, καίριο λάθος.

«Δεν είναι δυνατόν μια σλαβική, βουλγαροσέρβικη γλώσσα με κυριλλικό αλφάβητο, ψευδώνυμη μακεδονική να έρθουμε εμείς να την εισάγουμε και να την διδάσκουμε στα πανεπιστήμια μας.
Μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της Ελλάδας θα ήταν παράλληλα μια έμμεση αναγνώριση της « Μακεδονικής Μειονότητας» αλλά και εν δυναμώσει των θέσεων του κόμματους του « Ουράνιου Τόξου» που προέβη στο ανάλογο αίτημα
» είπε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Μάλιστα, ο κ. Μπαμπινιώτης, εξέφρασε ανοικτά τους φόβους του για εκμετάλλευση της ονομασίας της γλώσσας από το «Ουράνιο Τόξο» αλλά και διάφορους επιτήδειους προκειμένου να στηριχτεί ο ισχυρισμός περί ύπαρξης μακεδονική μειονότητας, καθώς οπωσδήποτε η γλώσσα γενικά φέρει στοιχεία που παραπέμπουν σε ταυτότητα, δεν είναι απλώς ένα όνομα.
«Στην Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπεται ότι δεν υπάρχει μειονότητα άλλο όμως το τι γράφεται άλλο το τι συμβαίνει.» παραδέχεται ο κος Μπαμπινιώτης ο οποίος κάνοντας λόγο για επικίνδυνα ψεύδη και για προσοχή που χρειάζεται να δοθεί στο θέμα, εξέφρασε την απορία του σχετικά με την στάση του Υπουργού παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στο ζήτημα, επιδοκιμάζοντας αντίθετα την άμεση αρνητική απάντηση στο αίτημα από τον Πρύτανη.

«Πάρτι» αλυτρωτισμού σε ΜΜΕ στα Σκόπια
Τηλεοπτικά δίκτυα των Σκοπίων ξεσηκώθηκαν για δήθεν “μακεδονική μειονότητα”, επικρίνοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μίλε Μποσνιακόφσκι, γιατί δίστασε να κατονομάσει τα “μακεδονικά” ως την γλώσσα των Αιγαιατών Μακεδόνων.

«Η άρνηση της “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα αποδεικνύεται καθημερινά, παρά τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης, ειδικά κατά την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα, ότι ποτέ δεν θα σήκωναν τα χέρια ψηλά. Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μίλε Μποσνιακόφσκι, δεν ήθελε να πει την πραγματική κατάσταση, δηλαδή να ονομάσει τη γλώσσα που μιλούν οι Αιγαιάτες, οι συγγενείς των “Μακεδόνων” πολιτών στην Ελλάδα», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ALFA TV.
Άλλο κανάλι ζήτησε να μάθει ποιά γλώσσα μιλούν οι εκπρόσωποι του “Ουράνιου Τόξου” και επικοινώνησε μαζί τους.
«Μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα και διάφορες μακεδονικές διαλέκτους, καθώς τα μακεδονικά στην Ελλάδα ποτέ δεν κωδικοποιήθηκαν», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος των “Μακεδόνων στην Ελλάδα”, Παύλος Βοσκόπουλος στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 5.

Share.

Comments are closed.