ΚΙΔΗΣΟ: Πρόσφυγες από την αρχή;

0

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, θέτει το ερώτημα αν φτιάχνουμε πρόσφυγες από την αρχή, αποκαλύπτοντας ότι 900 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ σε διαμερίσματα, έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις 31 Μαρτίου. «Για να πάνε πού;», αναρωτιούνται στο Κίνημα. «Ξεκινάνε να πετούν αναγνωρισμένους πρόσφυγες στο δρόμο, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς καμία ικανή πρωτοβουλία ένταξης», καταγγέλλουν, τονίζοντας ότι την ίδια εντολή φαίνεται να έχουν λάβει και άλλοι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν σε Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας στην ενδοχώρα.
Όσο για τα επιδόματα που ανέφερε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας, χωρίς να έχει προηγηθεί ένταξη των προσφύγων όλα αυτά τα χρόνια, τα περιγράφουν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ως «ένα θνησιγενές σχήμα παρέμβασης» και «μία προσβολή στη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια όλων», που θα οδηγήσει με βεβαιότητα τους πρόσφυγες ξανά στο σημείο μηδέν, στην εξαθλίωση και τις πλατείες των πόλεων, εκτός αν πραγματοποιηθεί, έστω και την τελευταία στιγμή μεθοδική διαχείριση και προετοιμασία.
Υπενθυμίζουμε πως το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ χρηματοδοτείται από την ΕΕ, το διαχειρίζεται το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ υλοποιείται από εθνικούς ή διεθνείς οργανισμούς και ορισμένες από τις αναπτυξιακές εταιρείες συγκεκριμένων τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Share.

Comments are closed.