Μάρτυρας υπεράσπισης «έκαψε» τον Μιχαλολιάκο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

0

Μάρτυρας που υπέδειξε η συνήγορος του πρώην βουλευτή της Χ.Α. Χρ. Αλεξόπουλου ξεσήκωσε την υπεράσπιση του Μιχαλολιάκου , κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασίας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς περιέγραψε τόσο τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης όσο και τον ρόλο του αρχηγού.
Στη διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών πέρασε η δίκη της Χρυσής Αυγής σχεδόν έναν μήνα πριν συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από την έναρξή της, κατά τη διάρκεια των οποίων ήρθαν στο φως αδιάσειστα στοιχεία που πιστοποιούν την εγκληματική δράση της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου.
Οι αποκαλύψεις αυτές δεν θα μπορούσαν να μη λειτουργήσουν αποτρεπτικά για ανθρώπους που όταν άρχιζε η δίκη δηλώνονταν ως μάρτυρες υπεράσπισης συμπληρώνοντας μια λίστα με 226 ονόματα, τα μισά από τα οποία -όπως όλα δείχνουν- δεν θα βρουν τον δρόμο για το δικαστήριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους πρώτους επτά μάρτυρες οι πέντε ήταν γονείς των κατηγορούμενων, ένας ήταν οικογενειακός φίλος και ο έβδομος προκάλεσε ένταση μεταξύ των δικηγόρων της Χρυσής Αυγής για όσα κατέθεσε χθες εναντίον του Μιχαλολιάκου (!)
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας προσήλθε προς υπεράσπιση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, με τον οποίο, όπως είπε, έκαναν συχνά πολιτικές συζητήσεις παρότι έχουν αντίθετη ιδεολογία. «Τον ρωτούσα τι δουλειά έχει με τους ναζιστές και τον προειδοποιούσα ότι θα μπλέξει. Μου απαντούσε ότι στη Λάρισα, όπου είχε εκλεγεί, υπάρχουν πολλοί ακραίοι που είναι της αρεσκείας της ηγεσίας αλλά τους συγκρατούσε να μην κάνουν βίαια πράγματα».
Εκεί όμως που ξεσηκώθηκαν οι συνήγοροι του Μιχαλολιάκου και κατηγορούσαν τη συνάδελφό τους λέγοντας «τι μας τον έφερες αυτόν εδώ;» ήταν όταν ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση που κρύβεται πίσω από τον μανδύα πολιτικού κόμματος και κυρίως για όσα είπε για τον Αρχηγό: «Είδα μια μέρα τον Αλεξόπουλο με άλλους χρυσαυγίτες που του έλεγαν “θα κάνουμε ντου στο Κοινοβούλιο” και εκείνος απαντούσε: “Άσε τι λέει ο Αρχηγός, αυτά δεν γίνονται” (…) Ήμουν παρών και σε δύο ομιλίες του Μιχαλολιάκου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που έλεγε “εμείς θα μπούμε στη Βουλή και θα ρίχνουμε σφαλιάρες” και οι άλλοι από κάτω χειροκροτούσαν ένθερμα».
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Αλεξόπουλος αρχικά απέδωσε τη δολοφονία Φύσσα σε προβοκάτσια, στη συνέχεια όμως άρχισε να προβληματίζεται με τα συνταρακτικά στοιχεία που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και εν τέλει αποχώρησε από την οργάνωση, αν και, όπως του είχε πει ο ίδιος, «δεν είναι τόσο εύκολο να φύγεις από τη Χρυσή Αυγή».

Share.

Comments are closed.