Μητσοτάκης στο CNN: Σε 3 χρόνια η Ελλάδα θα είναι επενδυτική έκπληξη

0

Η Ελλάδα θα αποτελέσει θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους διεθνείς επενδυτές.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με συνέντευξή του στο CNN και τη δημοσιογράφο Tζούλια Τσάτερλι, κάλεσε τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν στη χώρα μας τις καταθέσεις των εταιρειών τους προκειμένου να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα.
Χαρακτήρισε «πολιτικό ορόσημο» τις ερχόμενες εκλογές, τονίζοντας ότι αυτές θα σφραγίσουν την εποχή μετά τον λαϊκισμό.
«Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, σήμερα έχουμε 12 δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεις επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Θα ήθελα να ενθαρρύνω την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθειά μας επιστρέφοντας καταθέσεις των επιχειρήσεων τους στις ελληνικές τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά o κ. Μητσοτάκης.
«Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα σημαντικό πολιτικό ορόσημο. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που βίωσε το κόστος του λαϊκισμού και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα εκλέξει μια κυβέρνηση που θα σφραγίσει την εποχή μετά το λαϊκισμό», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι «οι Έλληνες αισθάνονται απίστευτα πιεσμένοι από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση» και τόνωση την ανάγκη για εφαρμογή του σχεδίου του για θαρραλέα μείωση των φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
«Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ένα όραμα για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνο τους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως υπογράμμισε, ο στόχος του για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% αφορά κατεξοχήν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μαστίζονται από την υψηλή φορολογία και τις εισφορές. Τόνισε παράλληλα ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, θα δώσει ανάσα σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στη μεσαία τάξη. Να τονίσουμε ότι η δημοσιογράφος του CNN Τζούλια Τσάτερλι ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Share.

Comments are closed.