Σκάνδαλο στη FIFA: 1 δισ. δολάρια πλήρωσε το Κατάρ πριν δώσει το Μουντιάλ του 2022

0

Σημαντικές αποκαλύψεις για τις οικονομικές… σχέσεις του Κατάρ με την FIFA, σχετικά με το Μουντιάλ του 2022, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι Times του Λονδίνου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας και παρά την παύση των ερευνών για διαφθορά από το Εμιράτο προς την παγκόσμια συνομοσπονδία, αποκαλύπτεται πως από τον Κατάρ διατέθηκε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, πριν από την ανάθεση της κορυφαίας διοργάνωσης.
Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκε με την μορφή χορηγίας για το παγκόσμιο κύπελλο, 21 ημέρες πριν την απόφαση ανάθεσης, για επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια που θα πλήρωνε το διεθνές δίκτυο Al Jazeera σε λογαριασμό της FIFA εάν το Κατάρ έπαιρνε το «χρίσμα» και για ακόμη 480 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν λίγο πριν σταματήσει η υπόθεση για την διερεύνηση ενδεχόμενης διαφθοράς. Το τελευταίο στοιχείο, αποτελεί μέρος νέας έρευνας που διεξάγεται από τα ελβετικά δικαστήρια.
Η βρετανική εφημερίδα, εξηγεί ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, έχουν καταβληθεί από το Κατάρ στη FIFA, σε κρίσιμες στιγμές, για να εξασφαλίσει την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως το ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το Al Jazeera θεωρείται εξωπραγματικό, δεδομένου πως είναι πενταπλάσιο από το συνηθισμένο.

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο της βρετανική ημερήσιας ειδησεογραφικής εφημερίδας του Λονδίνου The Times με τίτλο «Exclusive investigation: Qatar’s secret $880m World Cup payments to Fifa» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.